Indian Summer

Naar het schijnt staat er dit weekend een Indian Summer aan te komen, dus zie, zo’n zomerblouse naaien als de zon haar grootste werk al gedaan heeft, is toch nog zinvol!

Het patroontje ‘Pivoine Blouse’ kwam ik al een eeuwigheid geleden tegen bij @annickverschueren op Instagram, en vind je hier:
http://lespatronsdedelphineetmorissette.blogspot.com/ . Het stofje is een lang gekoesterd stofje van Atelier Brunette. Ik denk dat het één van de eerste ‘duurdere’ stoffen was die ik kocht, nadat ik mijn eerste naaipogingen botvierde op goedkope, afgeprijsde “slachtofferstoffen”.

Hoewel ik al vaker blouses naaide, volg ik toch nog graag een stappenplan en dat was even puzzelen in het Frans. Vooral bij de uitleg over het knopenpad en de manier van omvouwen van de mouwtjes miste ik de Franse taalgevoeligheid voor naaitermen en moest ik terugvallen op wat ervaring en een beetje gezond verstand.

Ik ontdekte net iets te laat dat er ook tutorials te vinden zijn op de site waar je het patroon kan bestellen. Dus voor al wie deze blouse ook wil naaien, neem daar zeker eens een kijkje. Maar geniet vooral eerst van wat wellicht het laatste weekend zal zijn met de zon op heerlijke dunne en zachte stofjes!

Stof: Atelier Brunette, Stofopzolder

Patroon: Pivoine Blouse,
http://lespatronsdedelphineetmorissette.blogspot.com

Een gedachte over “Indian Summer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.