Susan

Dat het dan toch nog gelukt is om de Susan dress te dragen voor het einde van de zomervakantie! Het was zo één van die naaiwerkjes waar ik met veel tussenpozen aan verderwerkte.

Het begon eigenlijk al bij het kiezen van de stof, waar ik een eeuwigheid over deed: strepen, bloemen, strepen…of toch maar bloemen? En dan de zoektocht naar de juiste strepen. Niet te breed, te dun of te veelkleurig. Eerlijk waar, ik ben eigenlijk niet zo’n moeilijk mens, al lijkt het nu even anders. Uiteindelijk vond ik deze stof op de Fabric Sales. Het is een aangename soort satijnkatoen van Anne Kurris met volgens mij ook wat polyester in verwerkt. Alleen, jawel, het is weeral blauw ;-).

Ik kocht eigenlijk net te weinig stof waardoor het tot op het einde niet duidelijk was of ik nog voldoende ‘restjes’ over zou houden om de riem uit dezelfde stof te naaien. Uiteindelijk knipte ik van de onderzijde zo’n 10 cm af en kon daardoor toch een volledige riem ‘asssembleren’, oef. De binnenzijde van de rugpas moest ik wel uit een effen katoentje knippen, maar dat stoort eigenlijk niet.

Ik ging er dan zo’n beetje vanuit dat ik tijdens de zomervakantie hier wel altijd iemand in de buurt had om foto’s te maken, maar het duurde toch nog een hele tijd. Dankjewel Daan, voor je bereidwilligheid! En aan Tirza voor de afleiding en het gezelschap want samen op de foto blijft nog altijd leuker!

Stof: Anne Kurris, The Fabric Sales

Patroon: Susan Dress, Fibremood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.