Helmi

Zo nu en dan probeer ik toch eens af te wijken van de – soms wat platgetreden – paden der ‘Vlaamse patronen’ . Geen kritiek daarop hoor, want ik ben altijd heel blij met een nieuwe editie van de bekende tijdschriften. Het is eerder een schop onder mijn eigen kont om wat vaker de moeite te doen om verder te kijken dan mijn neus lang is.

Zo kwam ik bij de Helmi dress van Named, en gebruikte hiervoor het laatste Atelier Brunette stofje uit mijn voorraad. No worries, een voorraad is snel weer aangevuld.

Het kleedje is volgens mij eigenlijk bedoeld om zonder riem te dragen, maar om één of andere reden voel ik me daar minder comfortabel bij. Ergens in mijn kast vond ik tot mijn vreugde een riempje dat aan beide kanten kan gedragen worden; aan de ene kant okergeel zoals in de stof, aan de andere kant een wat meer ingetogen cognackleur.

Het verborgen knopenpad maakt het tot een simpel en minimalistisch kleedje, dat net in zijn eenvoud zo mooi is. Verder zijn het opstaande kraagje en het verschil in lengte van voor- en achterpand erg typerend.

Kortom, een heerlijk licht kleedje, ideaal om dragen op warmere dagen waarop je toch wat gekleder voor de dag wil komen.

Patroon: Helmi Dress, Named Clothing

Stof: Atelier Brunette viscosekatoen, www.stofopzolder.be

6 gedachten over “Helmi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.