Range Backpack

Een deftige rugzak, dat was echt iets wat ik af en toe miste. Voor een uitstap met de kinderen, of een trip met de trein voor het werk is dat toch altijd handig.

Maar ik wilde een exemplaar dat én handig is, én mag gezien worden, én niet vloekt met de grootste gemene deler van mijn kleerkast. Vele twijfels over de stof en dus lange uitstelperiodes na aankoop van het patroon later, kwam ik deze tegen van Katrienette. I’m so sorry, Katrien, maar ik deed dus eigenlijk gewoon van copy-paste.

De buitenkant is een linnenmix van Robert Kaufman , de binnenkant een gewone blauwe katoen die ik beide verstevigde met plakkatoen. Wil je liever een rugzak die van zichzelf wat meer ‘body’ heeft, dan kies je beter voor een zwaardere versteviging. Voor de contrasterende onderkant gebruikte ik het blauwe nepleder van Kbas. Terwijl Katrien haar schouderriemen en sluiting uit katoen maakte, nam ik hiervoor hetzelfde nepleder als de onderkant.

En hier had ik wellicht nog wat meer gekopieerd…Mooi vind ik het wel, maar het materiaal is dan net te dik om vlot door de schuifgespen van de schouderriemen te gaan, en ook de sluiting gaat erg stroef.

Even twijfelde ik eraan om alles los te maken, maar dat leek me toch een brug te ver. Ik zette al een zwaar voorwerp op de sluiting om ze makkelijker door de ringen te kunnen halen, en hoop dat het bij elke keer openen/sluiten vlotter zal gaan. Wie nog tips heeft om dit euvel van de baan te helpen, mag altijd een gil geven!

Stof: Linnenmix Robert Kaufman, De Stoffenkamer & blauwe katoen uit voorraad

Fournituren en nepleder: Kbas

Patroon: Range Backback, Noodlehead

4 gedachten over “Range Backpack

 1. Katrien | KATRIENETTE schreef:

  Die is supermooi geworden Jill! Dat heb je knap gedaan. Wat de (te) dikke lederen hengsels betreft kan je eens proberen door er met een hamer op te kloppen (eerst doek errond leggen), zeker aan die uiteinden waar de naden naar binnen geplooid kan dat wel eens helpen. Sowieso zal het kunstleer door gebruik nog wat versoepelen. Ik wens je alvast veel plezier met je rugzak! En o ja, dat copypasten mag hoor, ik voel me blij als ik mensen heb kunnen inspireren ????????.

 2. Jill Adams schreef:

  Dankjewel, Katrien! Ik ga je tip met de hamer zeker nog toepassen!

  Ik denk dat ik deze vaak ga gebruiken, dat heb je met mooie combinaties hè…dat mensen het gaan overnemen ;-).

  Grtjs,
  Jill

 3. Khadetjes schreef:

  Gekopieerd of niet, het resultaat is ongelooflijk mooi, en dat kreeg jij toch maar voor elkaar. Grote fan hier! — haha, en ik zie dat Katrien zelf al de tip gaf, maar ik dacht ook onmiddellijk aan eens goed kloppen met een hamer, ik hoop dat het helpt —

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.