Stoer vanbuiten, zacht vanbinnen

Eigenlijk is deze bomber een oefening in “copy-paste”, zij het dan in een raglanversie. “Let’s copy-paste the hack”, dat lijkt me zowat dé contradictio in terminis. Toen de eerste Rocco-bombers op Instagram opdoken (bij @isabelledelaere, dank voor de inspiratie!) was ik onmiddellijk fan. En ik wist hier in huis wel iemand te vinden die de zachtheid van de rekbare teddy als voering enorm zou appreciëren. De combinatie met de french terry ‘Growing ideas in the garden of your mind’ van See you at Six was snel gemaakt

Eerder werd al gefluisterd dat Zonen09 een tutorial voor deze Rocco-hack zou lanceren. Met mijn gebrekkig ruimtelijk inzicht in patronen was het plan dus eerst om daar op te wachten. Maar met het dalen van de temperaturen besloot ik toch maar aan de slag te gaan zodat deze teddy snel gedragen kon worden.

Eigenlijk is het omturnen van de Rocco sweater naar een bombervariant echt niet moeilijk: voorpand middendoor knippen en aan beide voorpanden een cm naadwaarde voorzien voor het instikken van de rits. Daarnaast pas je uiteraard de halsboord aan. Ergens had ik hier nog wel een bomberpatroon liggen voor de juiste vorm en puzzelde wat voor de gepaste lengte. Voor het voeren en/of omkeerbaar maken van de bomber kan je je baseren op de handleiding van de Ole met rits van Zonen09.

Ritsen…daarvan heb ik nooit de juiste variant in huis om mijn project te kunnen afwerken wanneer ik daar ruimte en tijd voor heb (kwestie van altijd goed georganiseerd en voorbereid te zijn enzo, ahum…). Bovendien kan ik in de winkel meestal niet beslissen. Deze keer moest het gaan tussen niet-passend groen of stoer zwart. Misschien een tip voor de See you at Six-ploeg: ritsen in bijpassende kleur! Voor het instikken van de rits gebruik ik tegenwoordig trouwens steevast naadband, écht een meerwaarde voor het plaatsen van ritsen in rekbare stof.

Om te voorkomen dat de rits bij het aan- en uitdoen zou vastlopen in de fluffy teddy, maakte ik een klein belegje aan het voeringsvest.

Een eeuwig twistpunt met mezelf bij ritsvestjes is de vraag: ‘wel of niet doorstikken langs rits en kraag’. Ook hier weer…De kraag lijkt er wat om te vragen maar om de één of andere reden vind ik “less stiksels altijd more“. Raad of advies steeds welkom!

Ik maakte al verschillende Ole’s, nam die handleiding dus al vaker door maar slaagde er ondanks de waarschuwing en mijn eerdere ervaring (iets met een ezel en een steen), toch nog in om bij de volledig afgewerkte bomber pas te merken dat beide (!) buitenmouwen verdraaid zaten tov de voeringsmouwen. Tornen in teddy…ik kan je zeggen: het is geen aanrader.

Op één van de koudste dagen deze maand kon hij zijn warme vest dragen. Over de zachtheid was hij formeel: “ooh en aah”…Waar ik wel aan had moeten denken (en eerlijk gezegd, ik had eraan gedacht maar koos voor de snellere optie), dat waren zakken. Een vest zonder zakken…dat is als een winter zonder sneeuw.

Patroon: Rocco, Zonen09

French Terry en boordstof, See you at Six: Stofopzolder

Rekbare Teddy: De Stoffenkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.