Konijnen in het winterlicht

Dat het niet bij één hemd zou blijven, wist ik al toen het Mélilotpatroon van Deer and Doe met de post aankwam. Niet alleen omdat er bijvoorbeeld verschillende kraagopties zijn, maar ook omdat de pasvorm voor mij zo goed is.In de zomer naaide ik deze versie met korte mouwen en kraagje. Deze keer ging ik voor de lange mouwen met enkel een kraagboordje. Over die laatste keuze ben ik nog steeds in dubio, maar een mens mag al eens variëren.

Het grijze weer, met name op dagen dat ik hier een fotograferende huisgenoot kon strikken, zorgde voor uitstel van foto’s. Dus op de eerste zonnige dag dat zoonlief even tijd wou maken, stelde ik me tevreden met de foto’s die je hier ziet.

Je wil niet weten hoé lang geleden ik al de schaar in deze stof zette…Om de één of andere reden bleef het stof aan de kant liggen en gingen sweaters of andere naaiprojectjes die sneller voldoening geven, voor in de rij. Terwijl ik me voorgenomen had om in de Kerstvakantie een heuse naaispurt te houden, zat ik vaker dan gedacht met een boek aan de haard. Zonder zin om boven naar de naaikamer te trekken…

Ergens toen januari al niet meer zo nieuw in het jaar was, slaagde ik er bovendien toch in om aan knoopjes te raken en werkte het geheel af. Ik blijf fan van de stof en heb het al met veel plezier gedragen.

Als afsluiter toch nog even deze, spelen met de schaduw en de fotograaf in actie…

Patroon: Mélilot, Deer and Doe

Stof: Editex Fabrics, Stofopzolder.be

2 gedachten over “Konijnen in het winterlicht

  1. Khadetjes schreef:

    Ik hou van enkel kraagboordjes, fijne afwisseling 😉
    En oh zo herkenbaar, projecten met veel details raken hier ook makkelijk hélemaal onderaan de naaiplanning. Of moeten eens zolang wachten tot ze helemaal af raken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.