Wegduikmode

Sweaters om in weg te duiken, met een kap, diepe zakken en wie weet ook nog duimgaten (die heb ik hier niet voorzien). Heerlijk, toch!

Hoewel ik ook fan ben van de Rocco zonder kap, zoals het patroon oorspronkelijk voorzien is, wou ik deze keer toch nog eens scoren bij de jongste zoon…Net zoals ik vorig jaar voor de oudste deed (zie hier), voorzag ik ook nu dus een kap.

Vorige ervaringen leerden dat kamsnaps hier geen lang leven gegund zijn, dus voorzag ik deze keer de ‘Jersey drukknopen’ van Prym. Voorlopig lijken deze het een stuk beter te doen. Ik dubbelde ook weer het volledige voorpand zodat de buidelzak niet aftekent op het voorpand.

De rekbare jacquard kocht ik al in de winter van vorig jaar. De sweaterstof met ribbels die ik gebruikte voor de mouwboorden, heupboord en voering van de kap kwam ik onlangs pas tegen, maar leek me de perfecte match. Het geeft het geheel toch net wat meer kleur. 

Jacquard: De Stoffenkamer

Ribsweat: Piekewieke

Patroon: Rocco met buidelzak, Zonen09 

2 gedachten over “Wegduikmode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.