Charlene

Charlene…Dat was niet alleen het lief van Jason Donovan uit Buren, waar ik als kind aan verknocht was (Ooh nostalgie, haha). Het is ook en vooral het nieuwste succespatroon van La Maison Victor.

Ik ben absolute fan van de laatste mouwentrends; wijde mouwen, pofmouwen, misschien een ruffle hier- of daartussen.

Ondertussen maakte ik al twee Charlene sweaters; andere stof, andere stijl.

Voor de eerste gebruikte ik de blauwe velours die al veel te lang in mijn kast lag. De heup- en halsboord met wat subtiele glitter kocht ik bij Veritas. Jammer wel dat er geen brede mouwboorden beschikbaar waren. Hiervoor gebruikte ik gewone blauwe boordstof, die ik er in gedachten zeker al tien keer afhaalde en verving door mouwboorden in dezelfde velours als de trui. Het bleef voorlopig bij gedachten.

De tweede sweater zou eerst een nachtkleed worden. Dat komt omdat de ‘Upside Down’ sweaterstof van About Blue Fabrics mij dusdanig aansprak en deed glimlachen, dat ik hem niet ‘niet’ kon kopen. Maar ergens in mijn hoofd klonk toch een stemmetje klonk dat me eraan herinnerde dat ik meestal wel wat soberder gekleed ga. Een week later won de middenvinger het van de schroom en knipte ik de Charlene. Nog een tip bij het knippen: knip enkele cm extra! Ik verlengde met 5 cm, ben niet bijster groot en beschouw dit nog steeds als een korte sweater.

Patroon: Charlene, La Maison Victor nov/dec 2018

Stoffen: www.stofopzolder.be

Boordstof zwart glitter: www.stofopzolder.be

Blauwe boordstof: Veritas

4 gedachten over “Charlene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.