Le marriage français

Een goed huwelijk werd het, dat Franse Mélilot-patroon van ‘Deer and Doe’ en mijn lang gekoesterde stofje van Atelier Brunette.

Niet dat het zo gepland was, ik merk dat soort ’toevalligheden die zo moesten zijn’ meestal pas achteraf. In het Engels hebben ze daar zelfs een woord voor: “Serendipity”.Het duurde een eeuwigheid voor ik beslist had waar ik deze mooie stof voor ging verknippen…Het is een zachte viscose die wel wat voorzichtigheid bij het verwerken vraagt. Een dubbeltransport tegen het verschuiven van het stof onder de persvoet is dan ook erg welkom.

Aangezien het zomerseizoen al een eind gevorderd was toen ik eraan begon, wilde ik eigenlijk de versie met lange mouwen. Na wat puzzelen met de beschikbare stof werd het dan toch de korte variant…Het patroon valt wat mij betreft perfect op maat. Altijd heel blij wanneer dit het geval is!En wanneer de zon het dan toch gaat laten afweten deze herfst, zorgt een cardigan en de traverse bag voor een goeie match, n’est-ce pas?

Stof: Moonstone Blue viscose Atelier Brunette, www.stofopzolder.be

Patroon: Mélilot shirt, Deer and do. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.