En de laatste korte mouwen gaan naar…

…een Theo-polo voor Daan. Kén uw klassiekers!Toegegeven, ik zag zowel het idee om wat oudere patroontjes terug op te vissen, als de zinsnede een tijdje geleden op Instagram voorbijkomen, en dacht: ja, inderdaad, het is nog eens tijd voor een polo.

Terwijl ik vorige zomer aan polo-bandwerk deed, is het ondertussen ook al van die zomer geleden dat ik er nog eentje naaide. Het lijkt een bekend fenomeen: er komen regelmatig nieuwe patroontjes uit, en dan vergeten we soms de toffe exemplaren die nog ergens in de kast liggen.

Ik nam de handleiding er nog eens bij die Marleen maakte om de Theo of Billie om te turnen tot een poloversie. De stof is een tricot van Froy&Dind die hier het ‘Tetris-stofje’ wordt genoemd. Er werd een paspel voorzien op de rug en de rugpas werd niet gedubbeld. Dat laatste was niet zozeer uit overtuiging, maar in een volgende stap werd opeens duidelijk dat ik het gewoon vergat. Dat kan dus ook.
Dankzij het mooie septemberweer kon ook het laatste zomerse stuk nog gedragen worden!

Stof: Froy&Dind, Stofopzolder (en blauwe tricot voor de kraag en boordjes uit de voorraad)

Patroon: Theo polo, Zonen09

5 gedachten over “En de laatste korte mouwen gaan naar…

  1. Khadetjes schreef:

    Gho, zo’n polo kan toch een flink stuk in de herfst gedragen worden 😉
    Ik ken het gevoel trouwens, zo meegaan in de nieuwe dingen dat je de oude parels over het hoofd ziet. Gelukkig viste je deze nog eens uit de kast <3

    • Jill Adams schreef:

      Ja, hè, die gaat nog wel even mee…en met het huidige ‘herfst’weer (?) al helemaal. Ik probeer nu inderdaad wat meer na te denken voor ik weer holderdebolder aan het tekenen ga. Aangezien ik dat bovendien ook niet zo graag doe, is het niet eens zo’n slecht gedacht om bestaande patronen wat vaker te gebruiken, ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.