Genova t-shirt

Ik hoor jullie denken dat de Genova uit La Maison Victor toch eigenlijk een kleedje was? Inderdaad, ik waagde me zowaar aan een kleine ‘pattern hack’ ????. Al klinkt dat dan weer te ambitieus voor iets wat in feit niet meer om het lijf had dan ‘we slaan het rokgedeelte over’.

(De Genova jurk maakte ik ook al, maar omwille van teveel twijfels toonde ik die nog niet. Daarbij maakte ik de tunnel met het voorziene koordje eerst terug los, omdat ik er toch een elastiek in wou. Maar na een aantal keer dragen leek dat toch niet zo’n goed idee. Ik wacht nu geduldig op een portie goesting om de elastiek er weer terug uit te halen. Wellicht lukt dat wel tegen volgende zomer ????.)

Wat ik deed is het bovengedeelte van het kleedje met vijf cm verlengen en vervolgens een tunneltje met elastiek erin maken. De lengte is nog nét OK, maar wat mij betreft mogen er de volgende keer nog wat extra centimers aan geplakt worden. Bovendien zou ik dan wellicht voor een bredere tunnel en elastiek kiezen.De stof is een rekbare tencel die niet alleen erg fijn is om te dragen, maar bovendien amper kreukt. 

Patroon: Genova, La Maison Victor 03/2018

Stof: zwarte Tencel tricot, Madeline De Stoffenmadam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.