Dolores

Het gebeurt niet zo vaak dat ik bij het zien van een bepaalde stof onmiddellijk het patroon voor ogen zie dat ik ermee wil maken. Bij deze stof was dat wél zo. Een aantal maanden geleden – toen van een hete zomer nog geen sprake was – werd ik door Stofopzolder uitgenodigd voor de stoffenbeurs in Keulen. Op de stand van Atelier Brunette keek ik eerst mijn ogen uit, en besloot na het voelen van deze stof dat er geen weg terug was. Ik moest en zou hiermee aan de slag gaan…Het was even wachten tot ze in de winkel lag, maar het patroon van de Dolores midi-rok van La Maison Victor lag ondertussen netjes te wachten. De double gauze is ongelooflijk zacht, maar toch nog makkelijk te verwerken. Bij het maken van knoopsgaten in een delicate stof krijg ik het altijd nog even benauwd, maar dankzij mijn Bernina werden ze mooi afwerkt.

Hoewel het patroon op zich vrij eenvoudig is, slaagde ik er toch nog in om te moeten tornen, en dat wil je bij deze stof eigenlijk liever niet…Bij het vastzetten van de zakken aan het bovenzijde van de rok (zodat ze mooi naar voren vallen), vergiste ik me van richting. Tenzij ook je handen alle kanten uit kunnen zijn zakken die naar je achterste wijzen niet bepaald handig of flatterend.

Mijn eerlijke alter ego moet toegeven dat naaien voor mezelf hier niet altijd een even groot succes is. Er hangt meer dan één kledingstuk in de kast dat niet gedragen wordt. Vaak sla ik het ’tussentijds passen’ over en is de pasvorm van het afgewerkte kledingstuk dus niet goed. Maar deze rok…daar ben ik zo blij mee! Het draagcomfort krijgt een absolute 10/10! Alleen is de lengte misschien niet helemaal conform het idee van een ‘midi-rok’. Maak ik de volgende wat korter…?

Stof: Atelier Brunette, Stardust Night (Stofopzolder.be) 

Patroon: Dolores, La Maison Victor, juli-augustus 2017. 

2 gedachten over “Dolores

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.