4x Odette

Ze verschenen al bij mondjesmaat op Instagram: de Odettes die ik niet ging maken. Ah ja, want ik had al de (gelijkende) ‘Trop Top’ van I. Soufflet. En daarbij: ‘een t-shirt is een t-shirt’…Toch trok er me iets over de streep, en ik kan u zeggen: ‘Een Odette is niet zomaar een t-shirt’.

Voor de duidelijkheid: dit bericht wordt niet gesponsord door La Maison Victor. Ik ben gewoon (tegen de verwachtingen in) enthousiast. Om eerlijk te zijn, ben ik zelfs eerder een ‘late adopter’ wat betreft de LMV-patronen. Het gebeurt nl. zelden dat ik een patroontje wil maken op basis van wat er in het tijdschrift verschijnt. Het is meestal pas wanneer ik verschillende (en andere) versies op Instagram zie voorbijkomen, dat ik overstag ga. Wellicht iets met de stofkeuze van LMV die me niet altijd aanspreekt.

Ik moest het patroon weliswaar aanpassen volgens de gekende formule, nl. versmallen en verlegen. Maar eens dit gebeurd is heb je een patroon dat je vaak en voor verschillende gelegenheden kan gebruiken. Afhankelijk van je stofkeuze en/of combinatie wordt het een sportieve, casual of zelfs meer geklede t-shirt. Ziehier mijn Odettes:

De sportieve variant in een Nosh jersey (en algehele rouw omdat Nosh niet meer in België te krijgen is):

Casual met een paspel in de zijnaden:

Zomerse versie in de zachtste gestreepte tricot:

Bij een jeansrokje:

Of bij een comfortabele maxirok:

En de allrounder 😉 in Froy&Dind die voor alles kan, al naargelang de combinatie.

PS: wij doen niet aan Photoshop…om de simpele reden dat ik dat niet kan, anders had ik die tuinslang op de achtergrond wel weggegomd 😀

Stoffen: Stofopzolder (Froy&Dind) , Fabrik Unik (gestreepte tricot & katoen maxirok), De Stoffenkamer (turquoise linnenmix) en Nosh online (zwart/witte jersey)

Patroon: Odette, La Maison Victor (mei/juni 2017)

 

16 gedachten over “4x Odette

  • Jill Adams schreef:

   Haha, dat lijkt hier maar niet te lukken! Mijn zoon die ik daarvoor meestal wel warm gemaakt krijg, lijkt met deze warmte niet echt motiveerbaar. Tja, een puber die tot de middag slaapt en dan op zijn luchtmatras gaat dobberen…Misschien één dezer eens op IG, want ik denk niet dat ik er een blogje aan ga wijden.

 1. Piepow schreef:

  Leuk! Ik ken hier enkel nog maar de Odette om t-shirts voor mezelf te maken, ik plan wel een Harley heel binnenkort, om ook eens iets anders te doen 🙂 Ben benieuwd naar het patroon van het jeansrokje, als dat ook zelfgemaakt is.

 2. Khadetjes schreef:

  Haha voor die Photoshop tuinslang ;).
  Ze staan je goed, die Odettes – ik maakte er zelf ook enkele, ze zitten goed. Ik sluit me trouwens half bij je aan…. soms ben ik onmiddellijk fan van iets wat in het tijdschrift staat, maar vaak ‘zie’ ik het ook niet door de stof die ze gebruiken.

  • Jill Adams schreef:

   Mja, soms valt het me zelfs niet eens op als er rare dingen op de achtergrond staan, maar deze vond ik toch vermeldenswaardig ;-).

   Voor elk patroon/stof zijn er wel liefhebbers en minder enthousiastelingen te vinden, hè. Moest er geen social media bestaan, ik zou veel minder naaien, denk ik (of misschien wel wat sneller, want de tijd die er spendeer komt ook niet meer terug…)

 3. Sara schreef:

  Ik kan je volledig volgen. Ik ben meestal ook niet meteen overtuigd van de patronen van LMV, maar zie nadien van alles verschijnen en ga er dan toch voor. De Odette ligt om deze reden nog te wachten . Ik ben benieuwd. Ik vind die paspel bij jou wel heel leuk gevonden.
  Groetjes, Sara

  P.s. sorry indien ik dit twee maal postte. Er ging gebeuren iets mis.

 4. lore schreef:

  hoi, en welke ‘formule’ gebruik je dan om te verlengen en versmallen ? 🙂
  heel mooie versies ! nu zou ik ook fan durven worden 😉

  • Jill Adams schreef:

   Bij LMV neem ik meestal een maat kleiner dan ik normaal heb (smaller), en hier heb ik een 6-tal cm verlengd.
   Als je het daarna te lang vindt, kunnen de extra cm’s er altijd nog af hè ;-).

 5. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Wauw … wat een mooie shirts!
  Fijn zo’n patroon waar je verschillende kanten mee op kan; van casual tot netjes.
  Zulke patronen omarm ik meestal van harte!
  Mooie stoffen heb je gekozen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.