Couponnetjesgeluk

Couponnetjesgeluk…dat valt me niet zo vaak te beurt. Een tijd geleden nam ik mezelf dan ook voor om me niet meer te laten verleiden door de mand met stofjes aan kleine prijsjes. Want hoe mooi en afgeprijsd het stofje dat ligt te roepen ‘koop mij’ ook is, meestal gebeurt er hier niet veel mee…Gekocht zonder voorafgaand plan en meestal te klein voor een echt kledingstuk.

Niet zo deze keer…Dit zwarte crêpe-stofje van 0,8 m wou ik écht in mijn kleerkast. Ik zag er een Rumer-top van La Maison Victor in, en mits wat meten en een kleine aanpassing lukte dat wonderwel!

Om het patroontje nét uit de 0,8m te krijgen maakte ik de mouwen wat korter; zowel het boven- als het onderstuk van de mouw moesten een 2-tal cm prijsgeven. Daarnaast diepte ik de hals nog een beetje uit, omdat ik deze bij het originele patroon echt te hoog vond.Et voilà, een bloesje dat ik al veel droeg, uit slechts 0,8m stof!

Stof: Crêpe uit de couponnenmand van De Stoffenkamer

Patroon: Rumer, La Maison Victor

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.