Blogblabla en een zomerse outfit

Als je de hoeveelheid blogberichten als graadmeter voor mijn naai-activiteiten beschouwt, zou je deze laatste wel eens grondig kunnen onderschatten! Ik ben namelijk geen veelblogster, en hoe minder je me hier leest, hoe meer ik wellicht aan de naaimachine zit.

Nochtans vind ik het echt wel leuk om via deze blog één en ander te delen, maar vaak ‘komt het er gewoon niet van’. De tijd dat mijn kinderen heel spontaan foto’s lieten maken is ondertussen ook voorbij, en toegegeven: soms post ik van mijn eigen kleding ook liever foto’s vanop een kapstok. Ziedaar het vaak wederkerende euvel bij het maken van blogberichten: geen zin in foto’s.Volgende euvel: een kledingstuk dat al meermaals door anderen werd gemaakt en waar helemaal niets, maar dan ook niets origineels over te zeggen of te tonen valt…Mijn bescheiden zelve betrapt zich zowat bij elke blogpost op dit soort gedachten, en durft al eens beschuldigingen à la ‘ijdeltuit’ spuien als er toch weer iets online gaat.

En toch, is er ergens iets in mij dat het niet kan laten, om te tonen wat ik maak. Alsof ik op die manier het plezier van het denkproces én het maakproces toch een beetje kan delen.

Ook deze outfit bleef eigenlijk veel te lang liggen op de stapel ‘nog te fotograferen en te bloggen’.

Ik naaide de t-shirt en broek bovendien op de Zonen09-maakdag. Een naai-event waar ik al lang eens naartoe wou maar me eerder niet voor inschreef omwille van de toch niet geringe afstand Limburg-Gent. Voor wie het zich afvraagt; het was de autorit meer dan waard. Een hele dag naaitijd in een mooie omgeving, afgewisseld met pauzes waarin een gezonde lunch en het lekkerste dessertenbuffet werd gepresenteerd. Wat meer is: ik vergat die dag zelfs om ook maar één foto te maken, en laat net dat nu het bewijs zijn van volledig ‘in het moment te zijn’.

Achteraf zwierde ik dan maar mijn afgewerkte en half-afgewerkte projectjes als volgt op de foto…

Bon, ondertussen een lange blogpost en nog niets gezegd over de naaisels die ik hier toon. Ik kan er dan eigenlijk ook kort over zijn. Een Billie shirt volgens het aloude recept (voor meer Billies, klik hier), in een superzacht en licht tricootje. En dan een korte Rocco sweatpants met ingestikte vouwen, uit de effen french terry van See you at Six. De groentinten blijven hier populair, dus zoonlief is enthousiast. En het draagcomfort van de short deed de bestellingen voor de zomer hier alvast binnenlopen.

Patronen: Billie, Zonen09  & Rocco, Zonen09

Stof t-shirt: tricot, Stofopzolder.be

Stof short: french terry (See you at Six), Stofopzolder.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.