Een verzoekje voor het slapengaan…

Deze is er eentje op verzoek…Heerlijk vind ik dat, wanneer ik één van mijn huisgenoten me vraagt om iets te naaien. OK, toegegeven, die ‘één van mijn huisgenoten’, dat is bijna altijd vaak dezelfde. Ik ben bang dat hij stilaan nog mijn enige echte fan is.Hij vroeg dus een héél specifieke pyjama:

“Zo eentje die wat wat warmer is dan de korte pyjama’ van vorig jaar, maar frisser dan de lange versie”. Dat dus vooral de pijpen van de broek langer moesten zijn, had ik al snel begrepen toen ik hem daar in zijn Pimmeke zag staan.

“En vooral in een zachte en wat warmere stof dan de vorige zomerpyjama’s”. In mijn voorraad vond ik een grijze, superzachte, en lichte french terry. En hoera, daar was nog een restje van de al even zachte Squirrel french terry van See you at Six.

Voor het shirt nam ik de Raglan Billie van Zonen09, en van de Rocco Sweatpants maakte ik een korte versie door ter hoogte van de kniplijn ‘verlengen/verkorten’ een zoom van 4 cm te voorzien en deze 2 x2cm om te vouwen (enkel vaststikken in de zijnaden).

“Ja, zakken ook, ja”.  Hmm, het was me niet zo helemaal duidelijk waarvoor die zakken in een pyjamabroek dan dienden? Maar daar stelde ik me dan verder maar geen vragen bij en zorgde dat de handjes zich in de zachte lusjes van See you at Six konden wegstoppen.

Ook voor de mouw- en halsboord van het shirt nam ik de verkeerde kant van de stof. Voor de heupboord van de broek nam ik dan weer de bijpassende blauwe boordstof, en voorzag die nog van elastiek en touw.

Gewoon voor de duidelijkheid: hij is er heel blij mee, maar vond gewoon dat je op de foto ook moest kunnen zien dat de outfit als slaapgerief bedoeld is…

In het kader van de openheid rond reclame nog even dit: niet gesponsord, wél een grote fan van Belgische patroonontwerpers en stofdesigners ;-). 

Stof: French Terry See you at Six, stofopzolder.be & grijze French Terry uit de voorraad

Patronen: Billie, Zonen 09 & Rocco Sweatpants, Zonen09

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.