De beste cadeaus maak je nog altijd zelf…

Een mens zou dat vaker moeten doen, zichzelf iets cadeau doen. In mijn geval was dat een beetje dubbel geluk! Ik naaide voor mijn verjaardag een maxi-rok in een stof waar ik onmiddellijk verliefd op werd. Dat is dus én naaitijd, én een rok cadeau.

Ik gebruikte hiervoor de “Florence Flair” uit Urban Style van Eva Maria. Heel eenvoudig en toch een echte aanwinst voor je kleerkast.  Zonder patroon; even wat maten opnemen en knippen maar. In mijn geval is dat eerlijk gezegd niet altijd een pluspunt. Ik kan namelijk écht niet recht knippen, maar zie wel elke scheve millimeter…Vermits ik voor de breedte van de rok gewoon de breedte van mijn stof gebruikte viel dat knippen nogal mee. De stof was weliswaar net niet breed genoeg om de formules uit Urban Style exact toe te passen. Ik maakte om de 7 cm en niet om de 6 cm een plooi, en zo kwam het mooi uit. Door deze plooien valt de rok een stuk mooier dan wanneer je gewoon een elastiek aan de stof zou bevestigen.

Ik heb nu al het gevoel dat dit mijn favoriete zomer-item wordt! Heerlijk comfortabel om te dragen, maar wel gekleed genoeg om eens buiten de deur te komen.

De foto’s werden door Lucas genomen, die tijdens een wandeling graag wat experimenteerde met het fototoestel van zijn nieuwe GSM, waarbij hij  net als ik de avondzon zo mooi vond…Ook weer twee vliegen in één klap!

Patroon: Florence Flair, uit Urban Style by Eva Maria

Stof: Fabrik Unik

2 gedachten over “De beste cadeaus maak je nog altijd zelf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.