Rosie Crossbody Bag

Wie mijn instagramaccount (jilladams80) volgt, zag ze vast al voorbijkomen: mijn Rosie Crossbody Bag van Swoon Patterns. Absoluut een aanwinst! Ik heb ze al in gebruik van zodra ze klaar was, en dat kan ik niet zeggen van andere tassen die ik al maakte.

Toch stond ze al een hele tijd op de planning voor ik ze ook effectief maakte. Ik gaf mezelf de spreekwoordelijke schop onder de kont, en schreef me in voor de workshop bij Madeline de Stoffenmadam. Zo’n workshop voorkomt dat je halverwege de tas (of soms al eerder) stilvalt en het project dan weer voor enkele weken op de UFO-hoop belandt. Daarbij komt dat het ook wel eens tof is om tijdens het naaien wat van gedachten te kunnen wisselen met gelijkgestemde zielen. Zo’n mensen die het begrijpen dat je eens hard vloekt wanneer je onderdraad nét voor het einde op is bijvoorbeeld. Van nature ben ik een eerder trage naaister, en ook een tettermens…dus ik moest mezelf hier en daar toch wat discipline opleggen om de tas af te krijgen. Ik ging in ieder geval naar huis met nog heel wat nuttige tips & tricks! Bedankt @Caroline!

Het kiezen van de juiste materialen en stoffen heeft me behoorlijk wat tijd gekost. Ik ben wel zo’n twintig keer van gedachten veranderd. Er zijn voor deze tas zoveel leuke combinaties te bedenken! Tot ik me simpelweg afvroeg welke tas ik wellicht het vaakst zou gebruiken? Juist, ja, een effen zwarte, die past bij de meerderheid van mijn kledingstukken. Wel wilde ik het lijnenspel van de flap behouden, dat geeft toch net dat tikje extra en een klein retro-effect. De middelste flap werd bijgevolg ook in nepleder geknipt en op de voorflap genaaid.

De binnenkant dan…altijd een opportuniteit: om een mooi bijpassend stofje te kiezen, of voor een verrassingseffect te zorgen. Ik koos voor het verrassingseffect en ging aan de slag met mijn Bobbinhood zeefdrukset.

Op het internet zocht ik een print van veldbloemen, of kruiden…Die nam ik over op papier en sneed ik uit met een mesje. Dat het een print in mijn favoriete koperkleur zou worden, was dan weer wel snel beslist. Doordat ik koos voor een stevige canvas waar toch iets meer structuur in zit dan gewone katoen, liep de print hier en daar wat uit. Met wat alcoholstift kan je die kleine oneffenheden gelukkig wat wegwerken op een zwarte stof.

De rits aan de achterflap (buitenkant van de tas) liet ik weg, omdat mijn nepleder toch een behoorlijke dikte had waardoor het moeilijk werd om dit netjes af te werken. Het ritstasje binnenin dat normaal tegen de voorflap wordt geplaatst, plaatste ik tegen de achterflap zoals je gewoon bent bij de meeste tassen.

Voor wie zelf nog twijfelt over welk tassenpatroon te kiezen: dit is echt een aanrader! Een perfect formaat, er kan veel in zonder oversized te zijn, en kan zowel gekruist als op één schouder gedragen worden.

Patroon: Swoon patterns

Nepleder en fournituren: K-bas

Binnenstof: zwarte canvas, Het Stoffenhuis

 

 

10 gedachten over “Rosie Crossbody Bag

  1. Anske schreef:

    Ontzettend mooi! Ik zoek ook vaak achter een leuk stofje binnenin. Ideaal om daar de zeefdruk voor te gebruiken. 🙂 echt mooi! Ga ik zeker ook eens doen. Merci voor de inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.