Fotograferen (tijdelijk) verboden

De stoffencombinatie had ik al een even in mijn hoofd. Maar nu werd het toch dringend tijd om ze ook uit te voeren. Ondertussen arriveerde de nieuwe collectie van See You at Six. Nieuwe SYAS-stofjes kopen terwijl de vorige collectie nog niet verwerkt is; het zou wel eens de indruk kunnen wekken dat ik een zwak heb voor stofjes. Om mezelf ervan te verzekeren dat ik geen “stof-a-holic” ben, ging ik (ondertussen al een tijdje geleden) aan de slag.

“Cause sewing and buying fabrics are two different hobbies”. 

Aangezien de Ole van vorig jaar al heel snel te klein was, tekende ik deze keer twee maten groter. Hij zit nu misschien wat ruim maar zo kan hij toch nog even mee.

“The shadow game…”

Ik voorzag deze keer ook zakken, en deed mijn best om het keergat netjes te dichten. Daan vindt omkeerbare vesten immers echt heel leuk en wisselt zelf soms meerdere keren van kant doorheen de dag…

Dat het blogbericht hierover zolang op zich liet wachten, had alles te maken met een zoon die tijdelijk geen zin had in foto’s. En ik vind dat ik dat (eveneens ’tijdelijk’) moet respecteren. Tegen het einde van de paasvakantie kreeg ik hem dan toch eindelijk zo ver om samen met step en fototoestel even erop uit te trekken. Nog steeds niet veel zin in foto’s en naar zijn zeggen ook geen zin om te steppen. En vooral ook geen zin om een andere broek aan te trekken en zijn haar te kammen (ziehier het leven zoals het is…). De lokroep van de schermpjes deed hem vergeten hoe leuk het buiten wel kan zijn. Want eens hij goed op dreef was, scheen het allemaal nogal mee te vallen. Al is het natuurlijk echt niet cool om dat ook aan je moeder toe te geven.

Hij kwam zelf met allerlei voorstellen voor een toffe achtergrond voor de foto, en deed op eigen initiatief zo zijn best om stilstaand de indruk te wekken dat hij supersnel aan het steppen was (gniffel, gniffel).

Al maakte ik natuurlijk ook een foto ‘in echte actie’.

Stof buitenvest en boordstof: See you at Six, Stofopzolder

Stof binnenvest: Froy & Dind, uit de voorraad

Patroon: Ole voor tieners, Zonen09

 

5 gedachten over “Fotograferen (tijdelijk) verboden

 1. Tania (Poekietoe) schreef:

  Hallo,
  Wat een leuke vest! En ook een leuke posting, met twee puberzonen, zo herkenbaar 😉
  Aan de achtergrond fruitbomen te zien, woon je ook in de fruitstreeks, zelf woon ik in Hoeselt.
  Groetjes,
  Tania

 2. Naomi schreef:

  Hij staat er prachtig mee! Onze jongste is ook zo verslingerd aan zijn schermpjes. Gelukkig vindt hij buiten spelen ook nog leuk onder lichte dwang! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.