De ene Elsa is de andere niet…

Of toch ook een beetje wel. Geloof het of niet, maar het was pas toen ik de zijnaden naaide, dat ik dacht: ‘oh, nu heb ik wéér voor ruitjes gekozen’ (u weet wel, bij het overeen laten komen van de print…). Het ruitjesmotief is dan ook zowat het enige dat deze Elsa blouse gemeen heeft met degene die ik eerder naaide.

Een andere stof

Het was één van die zeldzame momenten dat ik eens stof koos met een vooropgesteld doel. Dit See you at Six– katoentje met een subtiel goudkleurige grillmotief, moést een hemd worden. In tegenstelling tot de Elsa in blauwe viscose, schreeuwt deze stof wél om een strijkijzer. Je kan maar beter een beetje ‘kreuktolererend’ in het leven staan, want zelfs met de oude vertrouwde Rémy (stijfsel), krijgen we de kreuken slechts eventjes onder de knoet.

Een andere maat, andere stijl 

Voor deze versie maakte ik een maatje groter. Met de rechte snit (geen gecentreerde zijnaden), krijgt het hemd zo iets van een ‘boyfriend-shirt’.

Verder deed ik enkele kleine aanpassingen aan de werkwijze t.o.v. de vorige versie en de handleiding in LMV. Ik overlockte de naden apart en streek ze open, omdat dat bij een katoenen hemd toch wat ‘netter’ lijkt dan de naden samen te overlocken. Eerder uit gemak dan weloverwogen, streek ik de zoom tweemaal 1cm ipv 0,5 cm om. Omzomen is niet mijn favoriete onderdeel in het naaiproces, dus het is mooi meegenomen als dat wat sneller gaat.

Stof: See you at Six katoen, Stofopzolder

Patroon: Elsa Blouse, La Maison Victor, sept-okt 2016

 

Dit bericht verscheen voor het eerst op www.cadansblog.be

2 gedachten over “De ene Elsa is de andere niet…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.