Rocco: ook voor zonenmoeders

Als jongensmama durf ik zelf ook al wel eens  beroep doen op de patronen van Zonen09. Dat zag je hier al eerder. De goede pasvorm van deze patronen speelt daar zeker en vast een rol in.

Zelfs nog voor ik het patroon van de Rocco sweatpants in huis had, plande ik stiekem al om er eentje voor mezelf te naaien. Die plooitjes vooraan, in combinatie met een goedzittend joggingmodel, konden me helemaal bekoren. In de boekjes noemen ze dat “comfy-chic” of zoiets, zeker? Afhankelijk van de stofkeuze, kan je de broek meer naar de ‘comfy’ of naar de ‘chic’ kant laten overhellen. Voor deze versie koos ik een dunne scuba, in een gemêleerd antraciet. De scuba zit super en behoudt zijn vorm meer dan een gewone sweater- of joggingstof.

 

Om te voorkomen dat ik mijn scuba-stof zou opofferen voor een broek in de foute maat, maakte ik toch maar eerst een Rocco voor Lucas. Voor hem maakte ik de 176 (Standaard). Die zat hem perfect, maar viel voor mij te lang (uiteraard, aangezien hij mij in de lengte al lang geleden voorbijstak), en ook wat breed. Voor de zekerheid vergeleek ik maat 176 met maat 170 eerst op papier, om te checken of de verschillen niet te groot waren, en tekende dan voor mezelf maat 170. Ik moest ze na een eerste pasbeurt enkel nog wat inkorten. Ook maakte ik de boordjes onderaan wat minder hoog, voor een iets eleganter effect.

De broek is echt ‘flexibel inzetbaar’; van comfortabel ‘hang-in-de-zetel’, tot ‘sportief-ik-ga-op-stap’, maar ook ‘wat-gekleder-in-de-stad’. Met een pump en mooi bloesje kan ik hiermee perfect gaan werken. Zelfs een gekledere blouse zou niet misstaan (note so self: de touwtjes dan wat netter knopen…).

En voor wie het zich nog afvraagt: “Do shoes really matter?” YES, my dear, they MAKE the outfit…Different shoes, different outfit, isn’t it?

Patroon: Rocco sweatpants, Zonen09

Stof: Scuba, De stoffenschuur

 

5 gedachten over “Rocco: ook voor zonenmoeders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.