Ramona

Zoals jullie in deze post al konden lezen, heb ik zo heel af en toe een helder moment waarop ik me realiseer dat de kleerkasten ondertussen voldoende gevuld zijn (*grinnik*). Wanneer het winterseizoen ten einde loopt, en ik het nog nét niet hard genoeg voel kriebelen om lente- of zomerkleren te naaien, wil ik me dan al eens bezighouden met een sjakosjke ofzo.

IMG_7040

Ik  maakte gebruik van het gratis patroontje dat je op de site van Swoon Patterns kan vinden, de Ramona Mini Hipster. Het was echter niet de stoffen variant (die op de site van Swoon Patterns te zien is) die me overstag deed gaan. Wél de versie van “deze tassenmadame” waarbij ik vooral het lijnenspel in cognackleur heel mooi vond.

Het materiaal is het imitatieleder van de Mabel rok uit La Maison Victor, die ik hiervoor bestelde omdat ik ervan uitging dat het dit heel makkelijk te verwerken zou zijn aangezien het voor kledij bedoeld was. De voering is een katoentje van Soft Cactus.

IMG_7104

Omdat ik van mezelf weet dat kleine tassen niet veel gebruikt gaan worden, wou ik er ook niet teveel naai-tijd in investeren. Het patroon voorziet geen verborgen ritstasjes of andere foliekes, dus zit relatief snel in mekaar. Het is even uitkijken met de verzonken rits, maar daarmee is ook alles gezegd.

IMG_7042

Laat ons zeggen dat ik ongeveer even lang bezig was met de (in lengte verstelbare) schouderriem als met de tas op zicht. Dat kwam – eerlijk is eerlijk – ook gedeeltelijk doordat ik het achterpand gewoon uit één stuk maakte. Dat hangt toch meestal tegen je dij te wiebelen, dacht ik zo.

IMG_7102

Ik doe normaal niet aan kleine handtassen, want ik zeul altijd een half huishouden mee. Van iets om te eten bij een opkomende appelflauwte, tot een pijnstiller, zonnebril of iets om te lezen bij een plotseling doodvallend moment. In 99% van de gevallen gebruik ik die spullen helemaal niet, maar het voelt altijd goed om te weten dat je op alles voorzien bent!

IMG_7045

Misschien maak ik nog wel eens een grotere variant, waarbij ik ook de vorm wat aanpas naar rechte in plaats van gebogen naden van voor- en achterpand zodat de tas rechthoekig en niet ellipsvormig is.

Buitenstof: Zwart imitatieleder, Galleryfabrics

Voeringsstof: We want weaves Soft Cactus, Galleryfabrics

Patroon: Swoon Patters

 

 

3 gedachten over “Ramona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.