Een streepje (in de) zon

IMG_6993

Soms zijn er zo van die stofjes die ik koop omdat ik ze op zich mooi vind, maar waarvan ik niet goed weet wat ik ermee moet…Tot dan ineens het perfecte patroon ervoor verschijnt! Zo verging het deze Rocco van Zonen09 met ingestikte vouwen. De gestreepte jacquard-tricot die ik vond bij Stofopzolder lag er immers  al een tijdje verweesd bij in mijn stoffenstapel.

IMG_6810 (2)

IMG_7005

IMG_6774

Ik zag het ineens helemaal voor me, de streepjes, de vouwen, het kind…Enthousiast liet ik hem de stof zien alvorens vlijtig te beginnen knippen en naaien. Mijn hart sloeg bijna een slag over toen zijn mondhoeken wat sip wegtrokken. Het was een gok, maar ik ging koppig door met mijn plan, in de overtuiging dat hij voor de combinatie van stof en patroon wél overstag zou gaan. En zo geschiedde…

IMG_6982

IMG_6981

IMG_7001

IMG_20180201_145332

Afgezien van het instikken van de vouwen is deze Rocco sweater in een mum van tijd klaar (zeker als je alles met de overlock in elkaar zet). En eerlijk waar, ook die vouwen zijn prima te doen. Ik spendeerde volgens mij meer tijd aan het plaatsen van de rijgdraadjes (niet mijn favoriete bezigheid), dan aan het stikken zelf. Voor de boorden gebruikte ik de verkeerde kant van de stof; “perfect match”. Wie regelmatig een gestreept stofje ter hand neemt, vind nu ongetwijfeld dat ik het werkproces in voorgaande zinnen te mooi voorstel, want ja, het laten doorlopen van de streepjes in de naden, dat vraagt geduld.

IMG_7037

 

De krokusvakantie verwende ons na twee donkere maanden met de nodige dosis zonneschijn en dus konden er eindelijk nog eens wat foto’s met natuurlijk licht worden genomen. Er kwam een beetje omkoperij bij kijken, maar dat had hij wel verdiend. En oh ja, hij wou zijn Rocco na de foto’s zelfs niet meer uit. Een moeder met een plan…die moet soms gewoon haar ding kunnen doen!

IMG_6990

Patroon: Rocco sweater met ingestikte vouwen, Zonen09

Stof: gestreepte jacquard-tricot, Stofopzolder 

 

Dit bericht verscheen voor het eerst op www.cadansblog.be

4 gedachten over “Een streepje (in de) zon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.