Fenna

Het gebeurt niet zo vaak dat ik onmiddellijk enthousiast ben bij het openslaan van de La Maison Victor.  Meestal ga ik pas overstag bij het zien van wat anderen ermee doen, op Instagram of Facebook. Niet zo bij deze Fenna sweater! Ik was al even op zoek naar een patroon voor de groene velvet die ik bestelde bij Stofopzolder, en had eerst de Gemma-sweater in gedachten. Ik stond letterlijk op het punt om dit patroon te bestellen, toen de LMV in de bus viel. De restjes van deze cardigan bewaarde ik zorgvuldig, aangezien ik hoopte ze ooit nog ergens in te kunnen verwerken.

IMG_6741 (2)

Ik ging dus aan de slag en tekende maat 30. Omdat de patronen van La Maison Victor altijd erg wijd maar eerder kort vallen voor mij (en ik lees hier en daar dat anderen dezelfde ervaring hebben), durfde ik voor de kleinste maat gaan, maar verlengde de sweater met 5 cm.

IMG_6688 (2)

Twee van de vier stofjes waren dus snel gekozen, zoals je hierboven las. Voor het derde koos ik voor een gemakkelijkheidsoplossing, nl. de verkeerde kant van de groene velvet. Zo blijf je in hetzelfde kleurenpalet maar heb je toch een ander effect. Voor het laatste stofje wou ik graag iets met een beetje bling, maar toch niet teveel…In mijn hoofd moest het een koperkleurig, licht glitterend stofje zijn…maar dat bleek zoeken naar een speld in een hooiberg. Ettelijke sites schuimde ik af, maar vond nooit helemaal wat ik zocht. Het idee van koper dan maar laten varen en gaan voor makkelijker te vinden zilver…

Ik stond in de Veritas aan de kassa met de rol zilveren glittersweater, waar het zweet me stilaan uitbrak omdat het wachten vreselijk lang duurde. ‘No offence’ voor het personeel trouwens, het was nu eenmaal erg druk (de kerstvakantie smeekt creatieve geesten immers om brei- en naaigerief in huis te halen en gezellig aan de slag te gaan). Maar goed, terwijl ik me al zwetend bukte om alvast mijn sjaal weg te proppen in mijn tas, stuitte ik op een hoopje couponnen, nét onder de toonbank. Ik nam het bovenste (een mengeling tussen zilver, goud, beetje bling, beetje beige) en kon content mijn wachtbeurt aan de kniptafel verlaten!

IMG_6711

 

IMG_6732 (4)

Het naaien, ach, dat ging deze keer niet zo zorgvuldig. Ik ben soms wat slordig in het aanduiden van merktekens en het aanbrengen van rijgdraadjes. De fluffy stofjes mee in rekening genomen, maken dat de trui niet helemaal is zoals ik ze zou willen. Toch ben ik erg blij met hoe de combinatie uiteindelijk is geworden, en is het zowat mijn meest comfortabele kledingstuk van het moment!

Smiling is so easy when you love the one behind the camera...#myson

Smiling is so easy when you love the one behind the camera…#myson

 

 

Patroon: Fenna, La Maison Victor

Groene velvet: Stofopzolder

Zilveren sweat: Veritas

Restje fake fur: De Stoffenkamer

2 gedachten over “Fenna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.