Velvet Bomber

Laten we ervan uitgaan dat bloggen over feestoutfits of kerstcadeautjes zoiets is als het sturen van Nieuwjaarswensen. Iets dat dus heel de maand januari nog schaamteloos kan. Er zijn hierover in blogland wellicht nog geen uitgesproken regels of afspraken, maar laten we dan nu misschien afspreken dat we dit jaar niet zullen haasten, stressen of verontschuldigen…

IMG_6378 (2)

Misschien had de haat-liefdeverhouding met deze bomber er iets mee te maken, ik weet het niet…Want een bomber, dat was echt niets voor mij, en die velvet stofjes al helemaal niet. En zo kwam het dus dat ik “een velvet bomber” maakte. Iets met twee negaties die elkaar opfheffen ofzo, een andere verklaring heb ik ook niet (tenzij ik gewoon een heel inconsequent iemand ben, haha). 

De Bomber dus. Het boek ‘Urban Style’ van Eva Maria ligt hier natuurlijk niet voor niets, dus ik tekende de Berlin Beat in maat 158-164. Als Eva Maria en Bijoogappelsien het me al niet voordeden, had ik nooit voor deze maat durven gaan. Maar ik wou een aansluitend en kort model, dus ik knipte. Na een eerste pasbeurt bleek dat ik nog wat extra mocht inkorten, zowel onderaan als aan de mouwen, die ik bovendien nog wat versmalde.

IMG_6596

Achteraf gezien had ik beter het wijze voorbeeld van Eva gevolgd en de ritszakjes weggelaten. Want deze bleken allesbehalve evident in de velvet stof die mijn speldjes als het ware bijna uitspuwde. De stof schuift erg makkelijk dus als ik een tip mag geven: wondertape to the rescue! Bij het in elkaar zetten van de andere pratoondelen, bleek dit gelukkig veel minder moeilijkheden te geven.

IMG_6314 (2)

IMG_6331

IMG_6321 (2)

Nog wat twijfelend trok ik hem aan bij Kerst. Dat zou vast wel enkele ‘blogbare’ foto’s opleveren…Niet dus. Zowel de donkere decemberdagen als de onfotografeerbare stof zijn hiervoor de boosdoeners. Een zwarte velvet met print die hier en daar onscherp is, dat is er natuurlijk ook een beetje om vragen, hè. Bijgevolg moesten er na de feestdagen nog foto’s getrokken worden, op de lichtste plek van het huis en dus zonder kerstsfeer. Ik trommelde deze keer mijn jongste zoon op, waarvoor eeuwige dank!

IMG_6595 (2)

Patroon: Berlin Beat, Urban Style (Eva Maria)

Stof: Velvet, Lanalotta

4 gedachten over “Velvet Bomber

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.