Een brief aan Rocco

Beste Rocco,

Sta me toe mij even te excuseren….het is namelijk niet zo dat ik je niet mooi of tof vind in je originele gedaante. Integendeel; als het aan mij had gelegen, behield ik je in je meest pure vorm. Je moet echter begrijpen dat wanneer de bestemmeling een puber betreft, het altijd een beetje wikken en wegen is. Zo kwam het dus dat ik mij genoodzaakt voelde om je te voorzien van een kap.

IMG_6394 (2)

IMG_6351 (4)

Door het toevoegen van dit favoriete kledingonderdeel der pubers, maximaliseerde ik immers je draagkansen (hoewel deze gezien de ruime buidelzak wel al behoorlijk goed zaten, maar ik speel liever op zeker).

IMG_6354 (3)

Want zeg nu zelf, het zou toch zonde zijn om onderaan de kleerkast, of godbetert op de vloer van een rommelige tienerkamer tussen de vuile sokken te belanden…Daarom, beste Rocco, moeten we in deze tijden waarin we soms speelbal zijn van de ondoorgrondelijke pubergedachten en hormonen, allemaal wat water bij de wijn doen…

Tot slot had ik voor jou eigenlijk nog een prachtige boordstof voorzien. Ik vond hem perfect passen bij de basisstof, en het zou het geheel een wat sportievere look geven.

Aangezien elke man in mijn huis allergisch lijkt te zijn voor rood, liet ik de boordstof voor alle zekerheid toch even vooraf zien. Ik kreeg een ‘njet’, juist ja, omwille van het kleine streepje rood…De boorden werden bijgevolg eveneens uit de basisstof geknipt, weliswaar in schuindraad, dat gezien de subtiele streepjes toch een klein effect geeft?

Maar Rocco, ondanks de toegevingen tav de versie die ik in mijn hoofd had, vind ik je erg knap. En wat belangrijker is, zo denkt ook de ontvanger erover die je recht vanonder de kerstboom over zijn hoofd trok en dagen niet meer losliet. Missie geslaagd.

IMG_6392 (2)

IMG_6396 (2)

IMG_6398 (2)

IMG_6391

Sweaterstof: Wild van Stof

Patroon: Rocco met buidelzak, Zonen09

 

 

7 gedachten over “Een brief aan Rocco

    • Jill Adams schreef:

      Dank je! Ja, hij draagt hem echt heel veel. Ik hoop dat het nog even mag duren dat hij überhaupt mijn naaisels wil dragen (er ligt ook al één en ander in de kast waarmee hij niet content is, hoor)…

  1. Tine schreef:

    Hallo, ik las al een paar keer dat je een kap toevoegde .. heb je zelf een kap getekend of een kap van een bestaand patroon overgenomen?
    Trouwens leuke blog… Super mooie stoffen ook die je gebruikt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.