Ook dit is Billie!

Als kind en tiener was ik helemaal geen “meisje-meisje”; ruffles, rokjes of iets anders van wat ik destijds de ’tuttebelstrekking’ noemde, waren niet aan mij besteed. Dat ik liefst in een zwarte jeans en slobbertrui rondliep, leidde meer dan eens tot discussies. Ook nu blijft zwart weliswaar nog steeds erg aanwezig in mijn kleerkast, maar ook ruffles en rokjes zijn ondertussen toegelaten!

IMG_6239 (2)

Terwijl Instagram zowat overrompeld werden door de kleedjes of bloesje met ruffles, leek ik voor mezelf maar geen geschikt patroon te vinden. Vandaar dat ik aan de slag ging met het Billie-patroon van Zonen09. Ik paste enkele longsleeves die ik eerder maakte voor de oudste zoon, en besloot te vertrekken van de longsleeve met ronde hals, maat 164, zodat het wat aansluitend was.

Het voorpand deelde ik “V’s-gewijs” op in drie delen: ik liet de lijnen schuin naar middenvoor lopen voor een vrouwelijkere toets. Tussen de voorpanddelen naaide ik een ruffle. Hiervoor nam ik een lange strook tricot (de breedte kies je al naargelang van wat je mooi vindt), werkte deze af met een rolzoom (overlock) en rimpelde tot de lengte die ik graag wou. Ik liet de ruffles niet helemaal tot beneden komen.

IMG_6230

Voor de afwerking nam ik zwarte boordstof. De zoom van voor- en achterpand kortte ik wat in, en zorgde voor een brede heupboord. Ook met de breedte van mouw- en heupboorden kan je spelen, en zo voor telkens een ander effect zorgen.

IMG_6222 (2)

Bij gebrek aan huisfotograaf zijn er dit keer geen “aan-foto’s”. Gezien ik al elke middag loop te declameren dat hij moet studeren en dat pauzes door de band genomen korter horen te zijn dan de studeermomenten, leek het me niet bepaald consequent om hem als fotograaf te laten opdraven!

Het zwart blijkt bovendien erg moeilijk te fotograferen, wie een (betere?) aan-foto wil zien, kan die binnenkort op Instagram zien verschijnen.

Stof: Tarda tricot, Lotte Martens

Patroon: Herwerkte Billie, Zonen09

 

2 gedachten over “Ook dit is Billie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.