Zacht, zachter, zachtst

Lange cardigans, ik zou ze elke dag kunnen dragen….En al zeker als ze zo zacht zijn als deze. Bij het doorbladeren van wat oude ‘La Maison Victors’ kwam ik de Claire Cardigan tegen. Een patroon waar ik eerder eigenlijk niet bij stilgestaan had. Ik neem mezelf voor om dat wat vaker te doen; eens neuzen tussen tijdschriften en patronen die ik al heb, in plaats van altijd op zoek te gaan naar iets nieuws.

IMG_20171109_162439

Zachte stoffen vragen om zachte vormen, dus koos ik ervoor om de hoeken van de voorpanden af te ronden. Noodgedwongen maakte ik ook een boordje aan de mouwen (lees: ik had net te weinig stof voor de lente van de mouwen). Om uitrekken en doorhangen te voorkomen streek ik naadband over de volledig om te zomen stofdelen. Deze cardigan bestaat uit een beperkt aantal patroondelen, en zonder knopen en knoopsgaten dus erg snel klaar.“Simple comme bonjour en douce comme l’amour”.

IMG_20171109_162229 (3)

IMG_20171112_105819

IMG_20171109_162209 (2)

Patroon: Claire Cardigan, La Maison Victor 

Stof: Hairy Green Fur, De Stoffenkamer

2 gedachten over “Zacht, zachter, zachtst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.