Jack

Bij de lancering van de Zonen09 Jack, was ik er van overtuigd dat ik deze aan me voorbij zou laten gaan. Mijn zonen dragen nooit blazers of vestjes, en het zou me wellicht ook niet lukken om dit patroon tot een goed einde te brengen.

Maar hoe vaker ik Jack zag passeren op sociale media, hoe meer ik er telkens op gewezen werd dat Jack zoveel meer is dan een ‘gewoon’ vestje. De vele opties laten toe om hem helemaal aan je eigen smaak of die van je zoon aan te passen. Ook wel een beetje keuzestress dus. Behalve over de kap, want dat het een vestje mét kap moest worden, dat was voor Daan al snel duidelijk.

IMG_5828 (2)

Deze Jack werd deels ‘geassembleerd’ op de eerste editie van ‘Ge(s)tikt Limburg’, die doorging op 14 oktober. Een zonnige herfstdag met uren van ongestoord naaiplezier en ontmoetingen met gelijkgestemde zielen, georganiseerd door Madame Stof, Lunatiek en Kelli Cornelis.

gestikt limburg 2017

Of het een goed idee was om voor één groot project te kiezen voor die dag, daar ben ik nog niet uit. Bovendien moest ik toch erg veel beroep doen op de handleiding bij het patroon, en bleek al dat tetteren in combinatie met een nieuw patroon toch niet zo’n goede match…(lees: er moest al eens iets getornd worden). Dat het werkje die dag niet af geraakte, zal je ondertussen al duidelijk zijn. Bovendien werd het geen foutloos parcours, maar ik hoop dat alleen de getrainde Jack-naaister dat ziet!

IMG_5769 (2)

Voor de buitenkant gebruikte ik een ietwat rekkende jeansstof die ik vond bij The Fabric Sales. De binnenkant werd geknipt uit een tricot van Nosh Organics, die ik eigenlijk per vergissing had besteld.  Ik wou namelijk de sweaterstof maar bestelde de jersey (dat ik nochtans écht een goed plan had met die sweaterstof zullen jullie dus maar van me moeten aannemen…). Achteraf gezien ben ik best blij met de combinatie.

IMG_5777 (2)

IMG_5770

Best tevreden met de combinatie en het eindresultaat liet ik het jasje aan Daan zien. ‘Mooi, mooi’, was zijn reactie. Maar nadat hij zichzelf ermee zag in de spiegel sloeg de twijfel toe. Hij kon niet uitleggen wat het probleem was, maar hij zou die dag “toch liever een andere jas dragen”…

IMG_5838

IMG_5831 (2)

Ondertussen draagt hij hem gelukkig wel, al moet hij nog steeds wennen aan het ‘vestjesgehalte’ want dat was ermee aan de hand volgens hem. Teveel ‘meneren-vest’…(ondanks de volgens mij sportieve look van jeans met kap). En zeg nu zelf, hij staat er toch echt wel mee, hè!

IMG_5843

IMG_5849

Patroon: Jack, Zonen09

Jeansstof: The Fabric Sales

Tricotstof: Nosh Organics

 

2 gedachten over “Jack

    • Jill Adams schreef:

      Dank je! Ik was zelf ook blij met het eindresultaat (OK, eigen lof stinkt…sorry, daarvoor!). Dus mijn verbazing was groot toen hij hem eerst niet wilde dragen… Hij is wel bijgedraaid, maar ondertussen is het eigenlijk te koud voor zo’n vestje. Ik hoop dus stiekem op nog wat warmere dagen, en doe een schietgebedje dat het nog past in het voorjaar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.