Naais to meet you: koffieklets

 

De voorbije week ging ik hier en daar al eens op virtuele koffieklets, en leerde op basis van drie eenvoudige vraagjes al heel wat bloggers beter kennen. Ik kreeg het stokje door van Tamara van Lunatiek, en nodig je uit om ook mijn bijdrage te lezen!

1. Wat was het eerste stuk dat je maakte en voor wie? 

Mijn eerste naaiprojectje was een kleurrijke vlaggenlijn. Driehoekje, na driehoekje, na driehoekje…

IMG_5922

Achteraf gezien echt een goede oefening om mee te starten. Bovendien perfect te maken uit stofrestjes of budgetvriendelijke katoentjes. Ik kreeg het (toen voor mij erg gekke) idee om te gaan naaien op het moment dat ik een folder van de Lidl onder ogen kreeg, met daarin een goedkope naaimachine. In een opwelling bracht ik die gewoon samen met de appels en de prei mee naar huis. Hoewel ik veel op die machine gevloekt heb, en naaien toen vooral gelijkstond aan het temmen van de machine, werd het al snel duidelijk dat dit wel eens een nieuwe hobby kon worden. Ik volgde nog nooit naailes, en zocht het zelf allemaal wat uit. Nu twijfel ik soms om me alsnog in te schrijven voor een cursus en zo de echte ‘kneepjes’ te leren.

2. Op welk genaaid stuk ben je het meest trots?

Dit is ongetwijfeld de moeilijkste vraag in deze koffieklets. Van nature ben ik nogal perfectionistisch en heb ik niet zoveel talent in mezelf ‘bestoefen’. Zelf was ik laatst heel blij met de Jack die ik maakte voor Daan. Vooral omdat het plaatje voor mij helemaal klopte en het ook echt werd zoals ik het in mijn hoofd had. Ik had nog nooit eerder een jas of vestje genaaid, dus ging een beetje Pipi-langkousgewijs aan de slag (‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’). Dat het niet helemaal vanzelf ging, lees je binnenkort op mijn blog.
IMG_5777 (2)

Daarnaast is het voor mij een hele uitdaging om te naaien voor mijn 13-jarige, die al wat kritischer is, en waarvoor het dus dansen op een slappe koord is om het juiste patroon en de juiste stof te vinden en te combineren. Als dat lukt, en hij het kledingstuk met plezier uit de kast haalt, kan ik daar héél blij om zijn.

3. Welke naaister/ontwerper/blogger/you tuber/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Sharon, van Zonen09, omwille van haar ongebreidelde creativiteit en originaliteit. Daar heb ik echt bewondering voor, want ik kom zelf vaak met ideeën op basis van wat ik bij anderen zie. En dan die creativiteit ook nog eens op papier kunnen uitwerken tot het perfecte patroon; respect.

Ik geef het stokje van deze virtuele koffieklets daar aan :

Miss.V.Stitch: Haar leerde ik kennen via de blog van Stof op Zolder, en vooral haar leuke instagram-account. Van haar gedurfde keuzes voor drukke prints en bijpassende patronen word ik altijd vrolijk.

Frouke Maakt: Een jonge en frisse blog van iemand die de uitdagingen niet uit de weg gaat.

Naaisgerief: Ik ken Tine niet persoonlijk, maar heb zo’n vermoeden dat ze een vat vol energie is. Het tempo waarmee de naaisels verschijnen lijkt daar een bewijs van…

Benieuwd naar hun antwoorden!

 

4 gedachten over “Naais to meet you: koffieklets

  1. CreativEls schreef:

    Fijn om dit te lezen. Knap om zo op jezelf te leren naaien. Tinne van Naaisgerief ken ik in het echt. Een heel toffe madame en helemaal gebeten door de naaimicrobe. Tinne straalt inderdaad naai-energie uit !

  2. TinneV@naaisgerief schreef:

    Hi Jill, gezellig om bij je op de koffieklets te mogen komen. Onze blog bestaat btw uit meerdere naais-dames. Ikzelf ben alleen een beetje de meest fanatieke en daardoor ook het meest zichtbaar.bovendien dreigde fb ons account te verwijderen waardoor ik de naam echter moest maken zodat het nog meer lijkt alsof we maar 1 zijn. Sorry ook voor het late bezoek maar we waren vorige week op naaiweekend en daarna moest in meteen beginnen met een test waarvoor ik me geëngageerd had????. Energy was daarna very low????. Ik neem het stokje van je over en probeer zo snel mogelijk een gaatje te vinden om iets te schrijven ????. Tot snel????

  3. Jill Adams schreef:

    Er is geen haast bij, het moet vooral leuk blijven ;-). Ik zag later “instagram-gewijs” dat je op naaiweekend was! Bedankt voor de verduidelijking ivm jullie blog, misschien moet ik toch iets nauwkeuriger lezen ;). Ik ben zelf nogal een ’trage’ naaister dus ik sta er dan soms van te kijken als ik de naaisels zie voorbijvliegen, hihi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.