Betty komt uit de kast

Let me introduce to you…Betty! Betty is het patroon van La Maison Victor dat ik ergens vorige winter al tekende en tegen de maand maart omturnde tot een rok.

IMG_3811

IMG_3812

Betty is een beetje een twijfelgevalleke en bracht voorlopig al veel tijd door in de kleerkast. In de lente mocht ze er eens even uit, en durfde ik ze aan voor een feestje. Verder blijft ze me van de ene kant van de wip naar de andere kant bewegen op een continuüm van “nee, echt een no go” tot “ja, dragen”. Kritische bedenkingen zijn zeker welkom, want ik heb steeds het gevoel dat er toch ergens iets mee is…Toch te breed, te lang, te…???

pizap.com15093567893571

Enfin, waar ik zeker wél van overtuigd ben, is het stofje. Een mooie geweven jacquard die ik eigenlijk langs de verkeerde kant gebruikte omdat daar de hoofdkleur eerder zwart was, in tegenstelling tot het groen van de goede kant.

IMG_5675 (2)

IMG_5717 (3)

Het patroontje is vrij eenvoudig: het rokdeel wordt gerimpeld en daarna voorzien van rits en tailleband. De stof liet toe om om te zomen met het blindzoomvoetje zonder dat de mini-steekjes opvielen. Altijd een voordeel voor wie net zoals ik niet zo houdt van handwerk.

IMG_5698 (2)

Patroon: Betty Rok, La Maison Victor

Stof: Geweven Jacquard, Mon Depot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.