“Autumn killed the summer with the softest kiss…”

…dat is wel het minste wat er kan gezegd worden van de sweaterstofjes van See You @Six. Dat zowel de kwaliteit als het design van deze stoffen door naaiend Vlaanderen gesmaakt worden, blijkt duidelijk uit de hoeveelheid blog- en IG-berichten #SeeYou@Six. Niemand zit dus eigenlijk  te wachten op “nog een sweater”. Behalve mijn zoon dan. Want die is er toch wel blij mee, en voilà, daarom toch deze blogpost.

IMG_5623

IMG_5632

“Een sweater is een sweater”, denk ik soms. Die gedachte dringt zich voornamelijk op wanneer ik overweeg om toch nog eens een nieuw patroon over te nemen, maar het me ontbreekt aan zin om pen en papier te nemen. Toch zijn het vaak de kleine details die het verschil maken, dus koos ik voor een nieuw patroon: de Mitch-sweater van La Maison Victor met het herkenbare driehoekje op het voorpand.

Ik maakte voor Daan maat 146-152. Dat er een reden is waarom ik geen fan ben van die dubbele maatvoering, werd ook deze keer weer bewezen. De trui is echt nog aan de ruimte kant, terwijl de maat kleiner dan weer te krap zou zijn (toegegeven, ik had kunnen aanpassen en een middenweg zoeken).

IMG_5596

IMG_5599

De sweater zit op zich heel snel in elkaar. Alleen deed mijn naaimachine wat moeilijk over het op te stikken driehoekje. De zigzagsteek die ik hiervoor gebruikte trok de stof samen, waardoor er niets anders op zat dan weer los te tornen. Met wat vlieseline ter versteviging aan de achterkant was het euvel opgelost.

IMG_5585

De mooie zelfkant van de stof vroeg bijna letterlijk om gebruikt te worden en niet in de vuilbak te belanden. De halslijn werkte ik daarom af met een strookje hiervan. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de beste tutorial die ik hiervoor al zag passeren is ongetwijfeld die van Juffrouw Kersjes.

IMG_5574

Voor de afwerking twijfel ik altijd over het al dan niet topstitchen van de naden (halsboord, mouwboord, heupboord). Wat doen jullie hiermee? Altijd, nooit, soms…?

Tot slot nog deze: het onmiskenbare bewijs dat deze french terry echt enorm zacht is. Onze kitten greep zowat elke kans die hij kreeg om er op te gaan liggen…

IMG_5570

Patroon: Mitch-sweater, La Maison Victor

Stoffen: See you at Six, Stof op Zolder

2 gedachten over ““Autumn killed the summer with the softest kiss…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.