Dertien

Blauw, grijs, blauwgrijs, grijsblauw…en alle schakeringen daartussen. Dat is het kleurenpalet waarbinnen ik me voor de oudste moet bewegen. Dus proberen we hier en daar al eens iets te combineren…

IMG_5516

Uit de stof die ik over had van deze Ole, knipte ik  nog een voor- en achterpand voor een Billie raglan. De combinatie met grijzen mouwen deed mijn wenkbrauwen even fronsen, maar maakte samen met het borstzakje deze Billie (tot mijn eigen verbazing) tot een tof geheel.

IMG_5482

pizap.comduo2

Dertien wordt hij dit weekend. Der-tien. “When did this happen?” Ik vier die dag niet alleen zijn verjaardag, maar ook mijn 13-jarig moederschap. Want dat moeder worden, dat doet wat met een mens. Vanaf het moment dat je zwanger bent, draag je ze eigenlijk levenslang met je mee. Eerst in de buik, daarna aan de borst of in de draagdoek en later op de arm of in de buggy…Maar altijd in je hoofd en in je hart, ook wanneer de fysieke afstand steeds groter wordt.

pizap.comduoDat hij op me lijkt, krijgen we steeds vaker te horen. Voor mij een compliment, want ik vind ‘dat kind van mij best een schoon kind’. Een beetje angstvallig probeer ik dan vanuit mijn ooghoek zijn reactie te observeren. Dat hij dan (voorlopig?) nog niet ostentatief met zijn ogen rolt, sust mijn moederhart.

IMG_5481

 

Patroon: Billie, Zonen09

Sweaterstof met streepjes: Froy and Dind

Andere sweaterstof; Stoffenspektakel

 

 

 

 

 

 

4 gedachten over “Dertien

 1. Diane Saenen schreef:

  Prachtige combinatie, zit ook perfect.
  Welke maat heb je genomen voor je knappe 13 jarige?
  Ik maakte al eens de billie voor onze 11-jarige kleinzoon in maat 158 maar die was wel te klein.
  Hij heeft nochtans een normale lichaamsbouw.

 2. Khadetjes schreef:

  Staat hem prachtig, dat ‘dansen’ tussen grijzen en blauwen <3
  Hoewel ik het wel eens op de lange baan durf te schuiven, is naaien voor zonen zoveel dankbaarder #vindiktoch

  • Jill Adams schreef:

   Bedankt! Ik denk dat het zowat de eerste keer is dat ik iemand hoor/lees zeggen dat het dankbaarder is om voor zonen te naaien. Zelf heb ik ergens ook nog een vastgeworteld idee dat er voor jongens minder mogelijkheden zijn (tenzij ze graag in kleedjes rondlopen 😉 ) Maar misschien moet ik daar eens afstappen ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.