“Le dos boutonné”

Als ik een patroontje koop, wil ik daar graag alle mogelijkheden van uitpuren…Terwijl de herfst al om de hoek gluurt (getuige hiervan de vallende blaadjes en opkomende boleten in de tuin), ben ik nog volledig in ontkenning en naai eind augustus koppig nog een zomerbloesje. Ik maakte eerder al de Trop Top in een rekbare stof, maar ging nu voor de versie met knopenpad op de rug in katoen.

IMG_5258 (2)

Een Atelier Brunette- stofje in solden, dat kon ik niet laten liggen. Zowel de dessins als de kwaliteit van de stof kunnen mij altijd wel bekoren.

Bij deze versie moest ik toch wel even de instructies raadplegen. In de doorsnee Franse les zijn naaitermen immers niet aan de orde, dus  was het even puzzelen. Maar zeg nu zelf; “Le dos boutonné”, dat klinkt zo schoon, hè!

IMG_5324 (2)

IMG_5242

De onderrand werd netjes afgewerkt met biaistape, terwijl de halslijn van een beleg voorzien werd, en ik de mouwen gewoon omzoomde.

IMG_5320 (2)

Bij het maken van de knoopsgaten leek het even behoorlijk mis te gaan. Terwijl mijn Bernina-vriendin tot nu toe nooit problemen hiervan maakte, trok de stof nu lelijk samen aan boven- en onderkant van het knoopsgat. Ik had de stof dan wel verstevigd, maar blijkbaar onvoldoende. Na wat testen op een restje stof, loste ik dit op door twee laagjes plakband te kleven op de stof. Saved by the tape!

En nu alsjeblieft nog een nazomer…

IMG_5254

Stof: Atelier Brunette, Stof op Zolder

Patroon: Trop-Top, Ivanne S

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.