Nore Dress 1.0

Dat ik een fan ben van de Compagnie M-patronen was al langer duidelijk. Of de kleedjes van Marte ook echt iets voor mij zijn, daar raak ik maar niet uit. De Louisa die ik eerder naaide, kon me uiteindelijk wel bekoren, maar het patroon had heel wat aanpassingen nodig. Bij het verschijnen van het nieuwe Nore-patroon heb ik lang getwijfeld. Zo’n loshangend kleedje, zonder riem, dat staat me meestal niet zo. Ik vind dergelijke kleedjes meestal mooier bij mensen wiens bovenlijf wat meer vorm (lees ‘boezem’) heeft…

IMG_5218 (2)

IMG_5229 (3)

Maar de mooie lijnvoering door de inzetstukken trok me over de streep. Dat Compagnie-M bovendien een wedstrijd organiseert waarbij weer prijzen te winnen vallen om naar uit te kijken, hielp ongetwijfeld. Ik zag online al zoveel mooie varianten, dat ik toch maar niet teveel probeer te hopen.

IMG_5235

IMG_5228 (2)

Voor deze versie van de Nore haalde ik mijn lang gekoesterde stofje van Jo De Visscher boven. Het is een erg speciaal, dun geweven stof. Achteraf gezien misschien toch iets te dun voor een fijn draagcomfort van dit kleedje. Ik combineerde met een staalblauwe tricot van Elvelyckan. Nog steeds ben ik niet helemaal overtuigd. Ik neem me voor om – als blijkt dat het te lang in de kast blijft hangen –  deze versie in te korten tot t-shirt.

IMG_5217 (2)

Effen tricot: Elvelyckan, Stof & Belle

Tricot met print: Jo De Visscher, De Stoffenkamer 

Patroon: Nore Dress, Compagnie M 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.