Voor de jongen die geen cola lust…

…maar wel van groen houdt. Juist ja, het bestaat, een kind dat geen cola lust. Niet dat ik daarover klaag, want ook zonder cola is het beperken van de suikerinname voor kinderen niet altijd eenvoudig. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Het cola-hemd dus…opnieuw een Theo van Zonen09.

IMG_5083

IMG_5092

IMG_5064

Het stofje is een soldenstofje van vorig jaar, dat ik combineerde met groene boordstof aan de mouwtjes en bovenaan het borstzakje. Dat geeft een vlotter effect dan omzomen. Aan de rugpas werd zoals altijd een paspeltje genaaid.

IMG_5055

IMG_5084

Het duurde “even” (toegegeven; een volle maand) vooraleer het hemdje knopen kreeg. Hoewel ik eigenlijk gewoon simpele groene knoopjes wou  (maar dan wel in het JUISTE groen), bleken die toch redelijk onvindbaar. Het werden uiteindelijk groene knopen met een witte D erop. Helemaal OK voor de zoon die Daan heet en als lievelingskleur groen heeft.

Daarenboven lijd ik om de één of andere reden aan onvermijdelijk uitstelgedrag wanneer het gaat om het maken van knoopsgaten of aannaaien van knopen. Shame on me, want straks is het ‘korte-mouwen-seizoen’ voorbij vooraleer dit goed en wel gedragen is. En op zich is dat helemaal niet zo’n werk: eens de lengte goed is ingesteld maakt de naaimachine de knoopsgaten helemaal zelfstandig. Je kan eigenlijk zelfs rustig een tas koffie drinken, zolang je je een beetje concentreert op voet en pedaal komt het helemaal goed!

IMG_5079

IMG_5097

Stof: Den Depot

Boordstof: Piekewieke

Knopen: Veritas

Patroon: Theo, Zonen09

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.