Zomers bloemenkleedje

Het patroontje voor de Louisa dress lag hier al een eeuwigheid op mij te roepen dat het tijd werd voor een zomerversie. De winterse variant die ik vorig jaar naaide, kon me qua pasvorm echter niet helemaal bekoren. Daarom schreef ik me enthousiast in voor een workshop bij Marte van Compagnie M, zodat ik samen met haar het patroon zou kunnen afstemmen op eigen maten.

IMG_3778

IMG_3770

 

Het werd een toffe naaidag, één van de eerste mooie dagen van de lente trouwens, en vol van nuttige tips & tricks. Het kleedje raakte niet helemaal af, maar ik kreeg voldoende input om het thuis af te werken.

IMG_3772

 

IMG_3771

Het werd een versie met kapmouwtjes en kangoeroezak, in een vrolijk bloemenstofje. De aanpassingen bestonden uit het innemen van de zijnaden, en het gradueel versmallen van de deelnaden op de rug. De aanpassingen bracht ik ook aan op mijn patroon, zodat er ongetwijfeld ook nog een nieuwe wintervariant zal komen.

Met de naaimachine kan ik ondertussen wel wat overweg, maar naaien met de hand is niet zo aan mij besteed. Daar heb ik te weinig geduld en eigenlijk ook iets te weinig precisie voor. Toch vond ik deze keer dat ik me maar eens over de koudwatervrees moest zetten, en zoomde om met de hand (applausje voor mezelf ????). Achteraf gezien valt dat echt best mee. Misschien mocht het kleedje een ietsje korter, maar al bij al ben ik er tevreden mee. Nu de zomervakantie begonnen is, kon ik mijn oudste overhalen om nog eens fotograaf te spelen tijdens een wandeling.

IMG_4169

IMG_4174

IMG_4153

IMG_4155

Stof:  Art Gallery, Het Stoffenhuis Bree

Patroon: Louisa Dress, Compagnie M

8 gedachten over “Zomers bloemenkleedje

    • Jill Adams schreef:

      Bedankt. De workshop was inderdaad heel tof! Ik heb me ook voorgenomen om zoiets wat vaker te doen. Als er nog workshops door Compagnie M worden georganiseerd, vermoed ik dat het ook wel via Facebook zal aangekondigd worden, dus hou het wat in de gaten, zou ik zeggen! Of anders regelmatig eens op hun website kijken.

  1. Sarah | Petit Biscuit schreef:

    Erg fan van je stof! Staat je heel erg mooi. Je workshop heeft mooi werk afgeleverd!
    De Louisa ligt ook al een eeuwigheid op me te wachten, maar ik blijf het wat uitstellen. Misschien dat ik ook maar eens op workshop moet, om die ineens mooi samen te kunnen naaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.