In balans?

Of zo’n basic sweater wel ‘blogwaardig’ was, vroeg ik me af…en legde hem al tientallen keren aan de kant. Maar leggen we de lat niet altijd een beetje te hoog voor onszelf? Altijd beter, meer, origineler en mooier willen…? Misschien moet ik net daar eens tegenin gaan. “It’s all about finding the balance”. Ziehier dus de sweater die me daar met enige regelmaat aan zal moeten herinneren.

IMG_3574 (2)

Hij is simpel, en niet perfect. De print is immers ietwat uitgelopen tengevolge van een experiment dat ik aanging wegens gebrek aan geduld. Bij het wachten op mijn bestelling van koperen flexfolie vroeg ik me immers af in hoeverre ik de tekst ook met zeefdruk erop zou krijgen. Ik liet de Cameo de letters uit de Bobbinhood-stencil snijden en ging met de koperen textielverf aan de slag. Het kàn wel, maar de stencil is moeilijk los te krijgen van de Cameo-snijmat, en in mijn geval waren de letters echt te dun om een mooie print te krijgen. Maar goed, ik probeerde mijn perfectionisme aan de kant te schuiven en mijn voorpand niet in de vuilbak te kieperen.

IMG_3718

IMG_3713 (2)

IMG_3697-2

Voor de sweater gebruikte ik het Bethioua-patroon. Ik maakte deze al verschillende keren in een tricot stofje maar koos deze keer voor een zwarte zomersweat. Perfect voor dagen waarop de lente nog niet helemaal doorbreekt.

Omdat het vinden van balans  een alomtegenwoordig thema in mijn doen en laten is, besloot ik bovendien om opnieuw de yogamat op te zoeken. Stel je geen halsbrekende poses voor, het zullen eerder de zachtere vormen van yoga zijn. Maar een mens moet ergens beginnen, en deze sweater zal daarbij veelvuldig worden gedragen. Namasté!

IMG_3591

Patroon: Bethioua Sweater

Stof: Zwarte zomersweat van Stof op Zolder

 

 

 

 

2 gedachten over “In balans?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.