Pyjamarama

Wanneer de eerste lentezon tevoorschijn komt is het tijd om eens in de kasten te duiken en uit te vissen welke kledingstukken nog even mee kunnen, en welke dringend aan vervanging toe zijn. Hier bleek de jongste vooral dringend wat zomerse pyjama’s te kunnen gebruiken. De patroonkeuze was geen issue: de Billie raglan van Zonen09 als t-shirt en de Pim als short. Voor die laatste is Daan al bij de grootste maat aanbeland, maar gezien zijn ‘smalle bonenstakenaard’, kom ik ermee weg als ik de pijpjes gewoon wat verleng.

IMG_3225 (2)

De eerste pyjama vertrok van het strepenstofje dat al veel te lag in de kast lag te wachten. Streepjes vind ik altijd charmant, al is het altijd even stressen om ze in de naad overeen te laten komen.

IMG_20170405_160105_246

Het blauwe pyjama-shortje maakte ik geheel volgens de Zonen09-handleiding, met elastiek in de tailleband. Bij het tweede shortje (zie verder) maakte ik me er al wat sneller vanaf: hup boordstof bovenaan, en ‘niks te elastieken’…Blijkt nu dat deze volgens Daan ook nog eens veel comfortabeler zit, dus waarom niet?

IMG_3343

IMG_3349

Voor het tweede exemplaar gebruikte ik de stof die ik tijdens de workshop van Bobbinhood bij Eef Theys zelf zeefdrukte.

DSC_0661

Dat zeefdrukken is echt superleuk en verslavend, later wellicht nog meer hierover op de blog. De lichtblauwe kleur van de print mengde ik ter plekke, dus groot was mijn geluk toen ik mijn stoffenstapel net hetzelfde blauw terugvond! Een vergeten coupon van 0,5m maar perfect voor twee raglanmouwen en een short. Slaapwel…want zeg nu zelf, dat is toch altijd leuker in schoon slaapgerief!

IMG_3271

 

IMG_3323

 

IMG_3329

 

IMG_3330

Patroon: Billie & Pim, Zonen09

Gestreepte tricot: Piekewieke

Effen tricot: Stoffenspektakel

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.