Elena tote bag in kurkleer

Zowat een half jaar geleden zag ik op het Instagramaccount van Madeline de Stoffenmadam de prachtige Elena tote bag verschijnen. Mijn voorliefde voor grote tassen waar je je halve leven in kwijt kan (maar ook vaak niet in terugvindt) zette me aan om ‘Madeline’ te mailen met de vraag of ik dit patroontje bij haar kon aankopen. Het patroon bleek enkel beschikbaar voor wie de workshop volgde, dus wist ik wat me te doen stond. Zodra de agenda met nieuwe workshopdata verscheen, schreef ik me in om samen met enkele andere tassenliefhebsters de Elena te naaien.

Op een winterse zondagochtend vertrokken mijn machine en ik al vroeg vanuit Limburg richting Lier. Ik had nog de hele rit lang om te beslissen voor welke kleur kurkleer ik zou gaan, want daar leek ik maar niet uit te komen.

Eens aangekomen bij de Stoffenmadam kreeg ik het donkerblauwe kurkleer in de gaten, en gooide mijn plannen om een zwarte (of misschien toch de naturel) tas te maken, overboord. Ik combineerde het donkerblauw met een stuk naturel kurkleer met zilveren details.

dsc_0616

Wanneer je de tas voor het eerst maakt is het wel doorwerken geblazen om ze binnen de tijdspanne van de workshop klaar te krijgen. Maar dat is elk van ons gelukt. Aan de binnenzijde werd aan de ene kant een ritsvakje voorzien, en aan de andere kant een extra open opbergvakje. Dat soort handige onderdeeltjes doet de werktijd natuurlijk oplopen.

dsc_0657

 

Op het einde werden nog snel de holle nieten bevestigd, al dan niet met hulp van Nancy, alias ‘Madeline’. Zo’n machine om die dingen er stevig in te krijgen (én vooral te houden), dat zou ik toch ook nog eens graag aanschaffen!

De tas werd al veelvuldig gebruikt en goedgekeurd.

img_20170226_200143_276

 

Patroon, kurkleer, stof en fournituren: Madeline de Stoffenmadam

3 gedachten over “Elena tote bag in kurkleer

  1. Khadetjes schreef:

    Ik heb geen machine, een doodsimpele Prym vario tang doet hier prima dienst eigenlijk – zolang je maar over de juiste hulpstukken beschikt ;). Mooi exemplaar, die combinatie zit helemaal goed!

    • Jill Adams schreef:

      Dank je. Ik heb ook zo’n Prym tang, en voor de kam snaps ook die speciale tang. Maar mijn drukknopen gaan dus altijd los. Misschien moet ik me eens erop toeleggen om uit te vissen wat nu de juiste manieren en hulpstukken zijn om die dingen vast te maken (ken je dat, snel willen zijn en dan maar zelf vanalles uitproberen…).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.