No gluten, no glory?

Wie af en toe op mijn Instagramaccount meekijkt, zag ongetwijfeld al eens een glutenvrij baksel passeren. Niet omdat ik per se wil meedoen aan één van de laatste foodietrends, nee, uit pure noodzaak. Een aantal gezondheidsproblemen bleken immers terug te brengen tot een ellendig lange lijst van voedselintoleranties. Anderhalf jaar eet ik nu volgens deze lijst, en dat is niet altijd even makkelijk. Vooral voor de zoete goesting, blijkt het niet evident. Erg gelukkig was ik dan ook toen ik de kookboeken van Rens Kroes ontdekte!

De bosbessenmuffins zijn mijn absolute favoriet, omdat ze je even doen vergeten dat je geen ‘echt gebak’ mag.

dsc_0073

Op de tweede plaats komt het chocolade-bananenbrood, dat eigenlijk meer cake dan brood is. Omdat mijn lijf ook ongeraffineerde suikers niet goed de baas kan, vervang ik in dit recept soms wel één van de bananen door een ei. Hoewel de recepten van Rens Kroes geen van allen de gewone suiker bevatten, doen ze met ingrediënten als gedroogde dadels en banaan je suikerspiegel eigenlijk ook geen goed. Maar af en toe moet dan kunnen.

bm9l0bngd6u

Het laatste recept dat ik uitprobeerde was de brownie van zoete aardappel. Hier ben ik wat minder enthousiast over. Hoewel ik het als tussendoortje best te doen vind, blijft het toch een beetje ‘would be’. Maar ik blijf benieuwd naar het uitproberen van de nog lange lijst receptjes.

img_3019

Recepten uit:

  • Rens Kroes, On the Go 
  • Rens Kroes, Powerfood van Friesland naar New York

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.