So cold outside…

Of het nog de moeite was om zo’n winterse sweater te naaien, vroeg ik me begin januari af. Daan vroeg al een tijdje naar ook zo’n gezellige “wegkruipkraag” als degene die ik voor zijn broer maakte. Niets in mij had kunnen/willen vermoeden dat de temperaturen nog zo een duik zouden nemen. Ik ben namelijk zo één van die mensen voor wie na Kerstmis de krokussen en hyacinten uit de grond mogen schieten en de zon de lente mag in gang steken!

Maar goed, de winterse temperaturen hebben als voordeel dat deze Semper sweater zeker zijn dienst nog mag bewijzen.

img_2426

img_2429

Voor -en achterpand knipte ik uit een sweaterstof met dierenprint die hier al een tijdje lag te wachten op wat aandacht. Om het patroon goed tot zijn recht te laten komen, koos ik voor effen sweaterstof in de flanken, met het boordje van de zakjes opnieuw in de dierenprint.

img_2450

 

img_2459

 

img_2452

De ietwat abstractere dierenprints scoren hier nog steeds goed. Maar ik merk ook aan mijn jongste telg dat ik bij mijn stoffenkeuze de factor ‘schattigheid’ geen rol meer mag laten spelen. Tenzij voor pyjama’s misschien…als ik me echt niet kan inhouden!

Patroon: Semper sweater, Sofilantjes

Stoffen: uit de voorraad…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.