Happy Sew Year, een klassieker en wat voornemens

 

fb_img_1483291148017

Kerstvakantie! Dat klonk in mijn oren als “zeeën van naaitijd”. Een heuse verkoudheid bovenop mijn al niet zo denderende gezondheid, strooide echter roet in het eten. Uitstapjes met de kinderen, en de obligate familiebezoekjes vergden meer van mij dan verwacht, dus bleef de naaimachine wat aan de kant. Voor alle duidelijkheid; ik genoot enorm van de tijd met de jongens! Alleen is het soms zo jammer dat mijn energie beperkt is en het lijf er niet in slaagt om het tempo van het hoofd te volgen.

Geen kurkleren portefeuilles of tasjes te spotten hier dus, alsook geen Theo voor Mr. Cadans. Het voornemen om de kerstcadeaus van 2016 zelf te maken, zal bijgevolg worden toegevoegd aan het lijstje voor 2017. Ik hield het op naaivlak de laatste tijd erg sober. Het bleef bij een Theo voor Lucas en het afwerken van een rok met stolpplooi voor mezelf. Eentje met een koperen paspel hier en daar. I know; héél erg fout om deze hoger op de ‘to do-lijst’ te zetten dan de kerstcadeaus – maar hé, I’m only human…(after all, lalala) en ik wou geen zoveelste UFO in mijn kast.

img_2202

pizap-com14837271939111

Geen overdaad aan creativiteit, dat hemdje in Soft Cactus. Menig Vlaamse naaister heeft me dit al voorgedaan. Mooi wel. Een klassiek geïnspireerde stofkeuze en een patroon met prima pasvorm, dat is alles wat zoonlief vraagt.

img_2315

img_2300

img_2313

Dat poseren wil hij nog wel even voor mij doen, maar ik voel dat het niet meer lang gaat duren voor ik hemdjes of truien op een kapstok zal moeten tonen. De rollen omkeren ziet hij beter zitten, àchter de lens is hij meer in zijn sas. Stiekem ben ik een beetje blij dat hij zich hierin aan het verdiepen is en volop met de camera experimenteert. Want geef toe; op fotografie-vlak heeft deze blog nog een lange weg te gaan. Dat is dan ook alvast mijn volgende voornemen voor 2017: een betere fotokwaliteit! Zeg eens, hoe zijn jullie daar zo vaardig in geworden? Trial and error, zelfstudie of een heuse cursus?

Stof hemd: Soft Cactus 

Patroon hemd: Theo, Zonen09                                                                                                                                     

Stof rok: blauwe piqué, Piekewieke

Patroon rok: Aan de slag met Singer – Basistechnieken

4 gedachten over “Happy Sew Year, een klassieker en wat voornemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.