2x See You @ Six

Terwijl de nieuwe collectie van Soft Cactus al volop wordt voorgesteld, geniet ik nog even na van de mooie tweede stoffenlijn van Naomi Sluijs. De ‘See You at Six’ collectie combineert mooie prints met een zalige kwaliteit: soepel, aangenaam om dragen én verwerken.

De mogelijkheden van deze stofjes zijn oneindig. Na een blik in mijn kleerkast waarbij ik opvallend weinig blouses vond, koos ik voor de Pam-top van La Maison Victor in het stofje ‘Lines’ (zwart-wit) en ‘Strokes’ (donkerblauw met leuke koperaccenten).

img_1921

Nadat ik eerder al een versie hiervan naaide, en daarbij braafjes het patroon volgde, deed ik deze keer een aantal kleine aanpassingen.

pizap-com14823442340871

img_1780

We zouden kunnen doen van ‘zoek de verschillen’….? Nee, flauw. Ik voorzag de zoom onderaan en aan de mouwen elk van een elastiek. Dat valt wat mooier en is een antwoord op de eeuwige vraag of je zo’n blouse nu wel of niet in je broek stopt. Verder maakte ik ook het lint wat smaller, maar dat is een miniem detail (dat je wel wat tijd kost bij het keren, dus ‘bezint voor ge begint’).

img_2002

img_1996

Groot was mijn vreugde (hoera!) toen ik bij een bezoekje aan de beurs ‘Handmade in Belgium’ de perfect passende oorbellen en ketting vond voor wat ondertussen de blauwe lievelingsblouse is.

Patroon: Pam top, La Maison Victor

Stof: See you at Six

Juwelen: Something Inside

 

 

 

3 gedachten over “2x See You @ Six

  1. Nele schreef:

    Mooi zeg! Ik draag eigenlijk nooit “blouses” maar dit is wel zo wat casual genoeg voor mij denk ik. En ik heb hier nog wat mooie libertystofjes liggen… uit welke LMV komt het?

  2. Jill Adams schreef:

    Dank je! Afhankelijk ook van de stof en wat je erbij draagt, maak je hem zo casual als je wil, hè. Even nagekeken en het patroontje teruggevonden in LMV van januari-februari 2016. Benieuwd naar jouw versie in Liberty!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.