Moeten er nog dekentjes zijn?

Afgelopen week ging ik op bezoek bij mijn metekindje en haar tweelingbroertje. Hoewel ik eerder al een geboortecadeautje naaide, kon ik het niet laten om nog wat babyspullen te naaien. Aangezien de kleintjes te vroeg geboren werden en tot voor kort verbleven op neonatologie, passen de jumpsuits die ik eerder maakte nog niet. Dekentjes daarentegen zijn altijd bruikbaar, dus ging ik – heel klassiek – aan de slag met een roos en een blauw stofje van soft cactus. Naaien voor anderen, en vooral het kiezen van een stofje, vind ik extra moeilijk, dus speelde ik op veilig. De onderkant is een ademende katoen teddy, en tussen beide lagen naaide ik nog een paspel. Simpel kan ook schoon zijn…

img_1771

img_1774

Bovendien blijken dekentjes dé ideale manier om mijn stoffenstapel snel een beetje te doen slinken….Het klinkt voor sommigen wellicht herkenbaar, maar ik ben zo iemand die veel sneller stofjes kan kopen dan dat ik ze kan naaien. Bovendien gebeurt het wel eens dat ik een stofje via internet bestel dat bij levering toch net niet dié kleur blijkt te zijn. Zo ook met dit katoentje van Cotton & Steel. Een heel mooi stofje, maar te licht van kleur om mij als kleedje of blouse te flatteren. Ook de katoenen fleece – die ik hier als achterkant gebruikt – viel anders van kleur uit dan bedoeld.

img_1821

img_1817

De combinatie van deze twee tegenvallende aankopen, bezorgt me echter een supergezellig dekentje. Geef toe, daar heb je er in dit seizoen nooit teveel van! Ook altijd fijn om cadeau te doen met de feestdagen!

Stof: Soft Cactus – Cotton&Steel

 

Een gedachte over “Moeten er nog dekentjes zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.