Birthday Bomber

Afgelopen week werd deze held 9! Hoewel zo’n bomberjack al langer op mijn to-do lijstje stond, leek het me wel een leuk extraatje voor zijn verjaardag. Hoewel ik best begrijp dat het – vooral jongens –meestal niet veel uitmaakt wat ze dragen, zijn mijn kinders doorgaans nog steeds blij wanneer ze een nieuw kledingstuk krijgen.

img_1627-2

img_1611-2

Voor deze bomberjack koos ik een sweaterstofje van Froy & Dind, dat ik deze zomer kocht tijdens een dagtripje naar Gent met Me, Myself & I. Elk voorpand is opgedeeld in twee delen, en het was even twijfelen of ik voor de zijflank een andere stof zou nemen. Om de deelnaad toch wat te laten uitkomen stikte ik door met de driedubbele tricotsteek. Het model valt eerder breed en kort uit…ik had dus beter op voorhand mijn kind en patroon nagemeten als het vest de volgende groeispurt wil overleven.

img_1621-2

img_1683

Met zakken in een trui of vest scoor je bij jongens doorgaans altijd. Ook dit keer werd de extra moeite voor de zijzakken erg geapprecieerd. Omdat die zakken ook veelvuldig worden gebruikt – en zoonlief zijn handen daar vaak lekker in laat doorzakken – werden er extra verstevigende trensjes voorzien aan boven- en onderkant van de zak. Better safe then sorry…

pizap-com14786963128001

img_1690-2

Hoe gaat dat bij andere jongensmama’s? Zijn jullie zonen blij met een nieuw – al dan niet zelfgemaakt – kledingstuk?

Patroon: Knippie, juni/juli 2016 of via https://www.knippie.nl/bomberjack-post-patroon

Stof: Froy & Dind, De Stoffenkamer 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.